Днес чухме становището на прокуратурата, която прави изводи от производство,

...
Днес чухме становището на прокуратурата, която прави изводи от производство,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата днес изнесе поредните откровени лъжи

Днес чухме мнението на прокуратурата, която прави заключения от произвеждане, на което преди малко е сложено началото. Твърдят, че не е имало време да се съберат задоволително доказателство... Как да има доказателства, като преди малко сме сложили началото на наказателния развой. Такъв коментар направи вътрешният министър във връзка последното изказване на прокуратурата.
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 94
,,Събрани са сведения, в това число от Васил Божков, подписани от него. Не по Наказателно-процесуален кодекс. Това може да стане, когато има досъдебно произвеждане. Вместо прокуратурата да го направи, тя се постара да разгласи, че Министерство на вътрешните работи не е направило нищо. Преди няколко години Божков разгласява в медиите обстоятелства, които в този момент бяха предмет на инспекция. Прокуратурата не се самосезира. Тя има такива пълномощия. Ние действаме в хипотези на необходимост, тъй като такива материали потъват в прокуратурата и никой не знае тяхната съдба``, обяснивътрешният министър. 

Чух откровени неистини, като да вземем за пример по какъв начин нямало план за разпореждане за покачване на обвиняване на тримата арестувани, допълни Рашков и сподели пред медиите въпросните проектопостановления.

,,Дали прокуратурата желае да се разкрият закононарушенията или ги пази? Дали търсят всевъзможни благоприятни условия да търсят отговорност от тези лица? За Горанов има отчет на финансовата ревизия,че във връзка с хазартната комисия има вреди за 556 млн. лева Прокуратурата какво е направила? Потърсила ли е отговорност от Горанов като министър на финансите?``, попита вътрешният министър.

Докладът е изпратен там още предходната година. Тези отчети са писмени доказателства и служат за доказване в наказателния развой. В тази кореспонденция в прокуратурата го има и този отчет. Защо обявиха, че липсват доказателства в преписката на полицията?, попита още Рашков.

Според него прокуратурата би трябвало да постави старания да разпитат Васил Божков - дали е бил заставен от Борисов да продаде бизнеса си на чужденци.

 ,,Прокуратурата направи всичко належащо да смачка труда на МВР``, възмути се вътрешният министър. 

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР