Днес беше приет Проект на постановление на Министерския съвет за

...
Днес беше приет Проект на постановление на Министерския съвет за
Коментари Харесай

Възстановяват средства по бюджета на Министерството на културата за 2022 г.

Днес беше признат Проект на разпореждане на Министерския съвет за възобновяване средства по бюджета на Министерството на културата за 2022 година и разпореждане на Министерски съвет за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на МК за 2022 година Това съобщи служебният министър на културата Велислав Минеков на брифинг в Министерския съвет.

„ Това е нещо, което трябваше да се случи преди близо половин година, популярност Богу, че се случва през днешния ден. Изключителна признателност във връзка с разбирането на този проблем към премиера и към министъра на финансите “, сподели Минеков.

В постановлението се предлага усвоени средства в размер на 18 милиона лв. да бъдат възобновени по бюджета на МК за 2022 година, централизирани в централния бюджет. Предлага се възобновени средства в размер на 18 милиона лв. да бъдат предоставени за погашение на средства по спомагателен съставен елемент за лимитирана активност за превъзмогване на последствията от изключителната епидемиологична конюнктура на държавните културни институти в региона на театралните изкуства, изясни министърът на културата. Минеков посочи, че това са 51 държавни института, които по думите му, са били сложени в сериозна финансова обстановка.

" Със средствата ще се обезпечат хонорари и дължимите осигуровки на чиновниците, работещи в държавните културни институти в региона на театралните изкуства зя интервала от месец септември до месец декември 2022 година ", добави той.

Не единствено пандемията носи вреди на тези институти, само че и високият % на инфлацията, повишаването на енергийни разноски, повишаване във връзка с материални разноски също. Минеков разясни, че без тези разноски, те последователно са щели да затварят порти последователно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР