Днес беше обявена програма за стимулиране и насърчаване растежа на

...
Днес беше обявена програма за стимулиране и насърчаване растежа на
Коментари Харесай

Нова програма ще насърчава стартиращи, малки и средни компании

Днес беше оповестена стратегия за стимулиране и поощряване растежа на стартъпи, дребни и междинни компании - beamUp lab. Тя е основана по самодейност на "Българската фондова борса " АД. Реализира се под егидата на Министерството на финансите, в партньорство с Фондa на фондовете, Българската банка за развиване, Европейската банка за възобновяване и развиване, Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори (БАЛИП) и Българската стартъп асоциация (BESCO).
С програмата ще се отличат перспективни и новаторски български компании с устойчиви бизнес модели. Тя ще им даде видимост пред евентуални вложители, както и ще увеличи тяхното познание по отношение на опциите за финансиране.
Основен фокус на beamUp lab е поредност от четири стратегически срещи, на които фирмите ще се срещат с всички благоприятни условия за финансиране, тъй че да могат да влагат гъвкаво и сполучливо в бизнес концепциите си. Така фирмите ще обменят опит и най-хубави бизнес практики. Ментори ще са висококвалифицирани специалисти от партниращите организации и институции, с които ще може да се поддържа връзка професионално в неофициална среда. Първата стратегическа среща ще се организира на 26 ноември.
Програмата е с дълготрайност от една година, като през нея ще преминат 20 компании. Те са подбрани по специфична методология, основана от "Българската фондова борса " АД. Компаниите, включени в beamUp lab, са селектирани след задълбочено проучване на към 1500 български компании. За избора им са употребявани разнообразни обществени източници на информация, както и национални и районни ранглисти. Въз основа на това изследване беше избрана една необятна база от започващи компании и МСП, които дават отговор на критериите на програмата beamUp lab и имат капацитет за напредък и поддръжка за своето следващо развиване.
Програмата beamUp lab беше показана от Маню Моравенов – изпълнителен шеф на БФБ, Христина Пендичева – държавен екперт в Министерството на финансите, Александър Георгиев – изпълнителен шеф на ФнФ, Радослава Масларска – ръководител на БАЛИП и Недялко Дервенков – изпълнителен шеф на BESCO.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР