Днес беше нарушен правилникът за организация и работа на парламента.

...
Днес беше нарушен правилникът за организация и работа на парламента.
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: За мен промените в Конституцията ще се случат до края на работната седмица

Днес беше нарушен правилникът за организация и работа на Народното събрание. Конституционният съд обаче смята, че нарушаванията на правилника на работа на Народно събрание не могат да бъдат мотив взетите решения в пленарна зала да бъдат оповестени за противоконституционни. Всички взети решения от депутатите през днешния ден ще останат в действие.

Това сподели нощес в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS преподавателят по конституционно право в Софийския университет доцент Наталия Киселова, която разяснява свадите в днешното пленарно съвещание и измененията в Конституцията.

" Явно опозицията ще се опита да ползва всевъзможни по-нетрадиционни способи, с цел да отсрочат измененията в Конституцията. За мен те също могат да бъдат отсрочени за януари. Не виждам за какво се бърза толкоз. В момента имаме потребност от други коледни дарове. Правомощията на прокуратурата не са лимитирани с тези промени. Аз не съм последовател на двойното поданство като юридически институт. Проблемите с двойното поданство са два - за какво за министрите няма да има уседналост, а за депутатите ще има уседналост от 18 месеца. Относно служебното държавно управление има опция да изпаднем в още по-голяма рецесия, в сравнение с бяхме до момента ", предвижда тя.

Заедно с нея посетител в студиото беше и юристът в Антикорупционния фонд, прочут углавен юрист, някогашен прокурор от СРП и СГП Андрей Янкулов. " За мен измененията в Конституцията ще се случат до края на работната седмица, като това ще стане с или без естествени изявления в пленарна зала. За страдание нищо не беше направено, с цел да се синхронизира нашето законодателство с европейското. Прокуратурата резервира своя цялостен монопол, а тя би трябвало да бъде следена контрабалансирана, което при нас го няма. За мен тематиката за двойното поданство не е толкоз ужасно и не е чак подобен проблем ", разгласи той.

И двамата бяха безапелационни, че в най-скоро време Конституцията ще бъде отворена още веднъж, с цел да се поправят в този момент позволените неточности и пропуски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР