Днес бе разкрита строителната площадка на проект по Красива България,

...
Днес бе разкрита строителната площадка на проект по Красива България,
Коментари Харесай

Започна ремонтът на хирургичното отделение в блок А на самоковската болница

Днес бе разкрита строителната площадка на план по „ Красива България ”, извоюван от община Самоков, за ремонт на блок А на хирургичното поделение.

Началото бе сложено с водосвет, отслужен от отец Любомир Мишков за триумф на хубавото начинание. Кметът Владимир Георгиев изрази задоволството си, че ще бъде осъществен упования ремонт на Хирургията. Ежегодно Община Самоков, посредством Общинското строително дружество прави поправки во отделенията, като изцяло към този момент са актуализирани Кардиологията, Неврологията, отделението по хемодиализа, посредством план се реновира операционния блок и ОАРИЛ. Ежегодно се заделят средства за закупуване на здравна инсталация. Управителя на МБАЛ - доктор Ковачка показа, че чака спечелването на още един план, посредством който болничното заведение ще получи финансиране. Тя акцентира, че всяка година изисква от шефовете на отделението да дават отчети за нужните поправки и техника, с цел да се прецезира какво да се залага през идната година за финансиране от Община Самоков, като ремонт и техника.
 След 160 години в град Самоков бе осветлен новоизграден храм (СНИМКИ) След 160 години в град Самоков бе осветлен новоизграден храм (СНИМКИ)
На 27 юли 2021г., денят в който Светата Православна черква празнува паметта на великомъченик Пантелеймон, бе осъществено освещаване на храм...



Чрез реализирането на плана ще бъде осъществен главен ремонт на отделението, с което доста ще се подобрят изискванията, както на пациентите, по този начин и на личния състав на отделението. Сградата на МБАЛ Самоков е издигната през 1988 година и е ситуирана в два девет етажни корпуса. В разследване на над тридесетгодишната употреба на отделението положението на VIII – ми етаж, -Хирургично поделение не е положително. Компроментирани са вратите, баните и осветлението. Предвижда се замяна на старите дървени порти с нови алуминиеви порти. Ще бъде направено изкърпване на компроментираната мазилка и гипсова шпакловка по стени. Ще се извърши полагане на мазилка и антибакериален латекс. Проектът планува слагане на окачени тавани. Ще се подмени фаянсова обшивка. На пода ще бъде направена нова замазка и сложена антибактериална настилка. За ремонта на баните и тоалетните се планува настилка от гранотигрес и замяна на канализация с по-широки тръби, както и съоръжение за тях. Ще бъде сменено остарялото осветяване с LED осветяване. Стойността на плана е 235 191 лева, като половината от средствата се обезпечават по „ Красива България ”. Строително-ремонтните действия би трябвало да приключат до края на този строителен сезон.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР