Днес българският парламент ратифицира протокола и може би до края

...
Днес българският парламент ратифицира протокола и може би до края
Коментари Харесай

С пощенска марка отбелязваме 15 г. от влизането ни в НАТО

Днес българският парламент ратифицира протокола и може би до края на годината Северна Македония ще стане част от НАТО. Това разгласи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по време на гала в Гранитна зала на Министерския съвет, където валидираха юбилейна пощенска марка по случай 15-ата годишнина от участието ни в НАТО. В церемонията участваха и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков както и Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.

"От 2004 година, откогато страната ни е влезнала в НАТО, ние поредно и трайно отстояваме тезата, че Алиансът е най-хубавият метод за обезпечаване на мир, разцвет и сигурност. НАТО не е единствено боен съюз, а на първо място политически съюз, за сигурност, мир и разцвет на демократични страни, които са сходно мислещи, стана ясно от думите й. Само за 2014 година Брутният вътрешен продукт на България се нараснал с 5.9%., а откогато страната ни е член в НАТО, Брутният вътрешен продукт се нараснал повече от три пъти ", разгласи Захариева.

"В година, когато светът е изправен пред от ден на ден провокации, ние ще можем през април във Вашингтон, да създадем равносметка и разбор къде да подсилим нашите сили за въздържане и за реакция, тъй че нашите жители да се усещат сигурни ", уточни още външният министър.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР