Днес, 23 септември в 07:50 GMT и в 10:50 българско

...
Днес, 23 септември в 07:50 GMT и в 10:50 българско
Коментари Харесай

Как да направите правилно пожелание в деня на есенното равноденствие?

Днес, 23 септември в 07:50 GMT и в 10:50 българско време стартира астрономическата есен. Денят и нощта се изравняват, по тази причина се назовава равноденствие. Слънцето по времето на есенното равноденствие пресича небесния екватор и минава от северното полукълбо към южното.

Времето към момента е надалеч от зимата, само че от лятото след 23-и няма да има и намек: всичко безмилостно се движи към студа и новата година. Това е в действителност магически миг, нов крайъгълен камък освен в природата, само че и в човешките ориси. Есенното равноденствие в езотериката се назовава Слънчева врата. И това е доста мощен енергиен ден. Благоприятно е да се вършат нови проекти за бъдещи цели.

По-добре е да прекарате деня в спокойна атмосфера. Нежелателно е да създавате рискови обстановки. Препоръчително е да приключите всички стартирани работи и да се отдадете на вътрешна работа.

В деня на есенното равноденствие е неприемливо да се карате, да влизате в спорове, да се кълне, да се псува и наскърбява. Отрицателното, което човек излъчва, може да унищожи мощната позитивна сила на този ден и да докара до неуспех.

В деня на есенното равноденствие Слънцето се реалокира в символ Везни, където ще остане до 23 октомври. Самото есенно равноденствие се случва в знака Рак - знакът за фамилните полезности и майчинството и на намаляваща Луна и това е просто идеално време за осъществяване на разнообразни ритуали за брак, обич и бременност.

Езотериците настояват, че дните на равноденствието имат специфична сила, която може да повлияе позитивно на целия ни живот. За задачата се предлага провеждането на ритуали.

Тези, които по някаква причина не желаят или не могат да правят ритуали при есенното равноденствие - могат просто да се отдадат на медитация.

Хубаво е сутринта, в случай че можете да се измиете с роса, с цел да придобиете хубост и да съхраните младостта си.

В часът на есенното равноденствие излезте на балкона или отворете прозореца, погледнете към небето, приветствайте настъпващото равноденствие (дори да пропуснете часа, в случай че имате предпочитание отново го направете). Почувствайте прилив на благополучие, „ изкъпете се “ в лъчите на слънцето (ако няма просто си го представете), визуализирайте по какъв начин слънцето ви затопля и ви обгръща със златната си сила. Освободете се с признателност от всичко излишно (навици, непотребни килограми, хора, обстановки, неща).

Благодарете на Бога и Вселената за всички хубави неща, които сте имали тази година, за това, което успяхте да постигнете, за всички позитивни моменти и наслади, които ви дадоха убеденост и мощ да продължите напред. Дори и да сте се сблъскали с компликациите, те са скъпо прекарване, без което е невероятно да се построи ярко бъдеще. Благодарете на всички, които ви помогнаха, поддържаха със препоръки, общителни думи. На тези, които ви нараняват, простете и ги освободете и с тях освободете всичките си недоволства.

Хубаво е намерите клончета на офика и да ги поставите на перваза на прозореца или окачите над вратата за отбрана на дома от зли очи и неприятни хора, които могат да влязат във вашия дом.

Заредете една банкнота със своята сила и през това време си мислете по какъв начин се умножават вашите приходи в идващите месеци, положете я в портфейла си и я пазете. Често може да я гледате, да и се радвате и още веднъж да си мислите за благополучие.

Има вярване, че в случай че вържете на лявата си ръка червен конец (или помолете някой да ви го върже) със 7 възела, като при всеки възел си намисляте по едно предпочитание, то те ще се осъществен.

Добре е да се извърши разчистване, както и да се отървете от всичко, което е ненужно и излишно. Да се почисти къщата от отрицателна сила. Не носете остарели неща със себе си в нов интервал. Това е време на филтриране, промяна, смяна и благополучие.

Може да се стартира от нормално разчистване и взимане на душ до написване върху лист хартия на всичко, което ви тормози в живота. От деня на есенното равноденствие Слънцето отслабва и стартира да понижава, вземайки със себе си всичко, което е излишно, ненужно и пречи на човешкия живот. Необходимо е единствено ясно да заявите от какво тъкмо желаете да се отървете. След това изгаряте това „ писмо до Вселената “ и разпръсквате пепелта на открито или от високо.

Добре е децата да посетят родителите си, да занесат лакомства и дарове и да изискат тяхната благословия. Хубаво е да се изпече домакински самун и да се раздели сред членовете на фамилията. Това ще символизира вашето благосъстояние, разцвет, обич и фамилен живот. Трапезата би трябвало да е богата, с цел да ви върви на цялостно и на благополучие. От езотерична позиция е потребно в този ден да се ядат ябълки и ястия с ябълки (плодовете са попили от слънчевата сила, която минава в човек).

Как да извършите вярно благопожелание в деня на есенното равноденствие

Първо би трябвало да вярвате откровено в това, което вършиме. Не би трябвало да сте водени от зли и отрицателни мисли, а единствено от позитивни. Желанието ви не би трябвало да бъде във щета на друго живо създание и в нарушение на неговата свободна воля.

Можете да се помолите за осъществяване на вашето предпочитание - в църквата, като запалите свещ при вашия светец.

Можете да си напишете лист с стремежи, както при новолуние. После го прибирате и като отмине есента, може да го извадите още веднъж и да видите какво се е изпълнило. Ако желанията ви са дефинирани вярно и не вредят на никого, то обезателно ще се изпълнят. Е, въпреки всичко не искайте невъзможни неща.

Поверия:

Каквото е времето през днешния ден, такава ще е есента.

Ако дъбовете на есенното равноденствие имат доста жълъди, тогава Коледа ще бъде топла и снежна.

Ако листата на брезата и офиката към този момент са жълти, скоро ще пристигна зимата.

Топло и изсъхнало време на есенното равноденствие – мека и топла зима.

Ако стартират да отлитат жеравите с други птици – ще настъпи сурова зима.

Буря през днешния ден – топла есен.

В деня на есенното равноденствие е значимо да спрете, да помислите за живота си, да си извършите равносметка за предишното, пробвайте се да откриете хармонията, златната среда сред ярко и мрачно и въображаемо преместете тъмната граница, с цел да увеличите силата на светлината в душата си. Също по този начин не забравяйте да благодарите на природата, Бог и обичаните хора за това, което имате. И не забравяйте да отправите стремежи, тъй като силата на деня ще способства за тяхното осъществяване.

Щастливо посрещане на есенното равноденствие! Щастливо ново начало!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР