Днес, 23 май е Световният ден на кръводаряването. По темата

...
Днес, 23 май е Световният ден на кръводаряването. По темата
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на кръводаряването

Днес, 23 май е Световният ден на кръводаряването. По тематиката пред Радио София приказва Диана Димитрова, която е ръководител на УС на Асоциацията на експертите по връзка на общините. Тя описа за своето първо кръводаряване пред храм-паметника " Александър Невски ", когато е имало мобилни кръводарителски центрове.
" Примерът е от моя татко, който има сребърен орден за кръводаряване и всеки има потребност от един подобен образец в живота си ", показа Димитрова. Тя добави, че даже човек да не може да подари кръв може да помогне по други способи, като да вземем за пример с обработката на документите.

" Всичките тези неща изискват жива мощ и запас, който в доста случаи екипите нямат. Тези дела имат потребност от доброволци, които да се отдадат на това нещо " , съобщи тя.

По думите й, сега системата изнемогва от дефицит на кръв, тъй като кръводарителите в България понижават през последните години и това се регистрира от всички статистики. Тя сподели, че в Елин Пелин всяка година се организират акции за даряване на кръв, тъй като да откликнеш на чужд в потребност е въпрос на чест. Поредната за пета година самодейност ще бъде на 3 юни в постройката на общината в Елин Пелин.

Повече детайлности можете да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Никола Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР