Днес, 23 февруари, в Русия отбелязват Ден на защитника на

...
Днес, 23 февруари, в Русия отбелязват Ден на защитника на
Коментари Харесай

Ден на защитника на Отечеството в Русия

Днес, 23 февруари, в Русия означават „ Ден на бранителя на отечеството " и ден на мъжа. Официално този празник се появи през 1922 година - тогава той се наричал Ден на Червената войска. По-късно 23 февруари всяка година се отбелязвал в Съюз на съветските социалистически републики като национален празник - Ден на Съветската войска и на Военно-морския флот.

След разпадането на Съветския съюз той бил преименуван в Ден на бранителя на отечеството. В този ден празнични мероприятия се организират в цялата страна. В Москва той стартира с полагане сутринта на венци и цветя на мемориалния комплекс „ Гробът на незнайния боец " край Кремълската стена. Вечерта в доста съветски градове този ден се отбелязва с празничен салют.

За някои хора празникът 23 февруари остана като ден на мъжете, които служат в армията или в някакви силови структури. Въпреки това, болшинството жители на Русия и страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики са склонни да одобряват Деня на бранителя на отечеството като Ден на същинските мъже, на бранителите в най-широкия смисъл на тази дума.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР