Днес, 21 февруари 2019 г., Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем

...
Днес, 21 февруари 2019 г., Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Пияният шофьор на автобус, който блъсна кола е рекордьор по шофиране в нетрезво състояние

Днес, 21 февруари 2019 година, Районна прокуратура-Асеновград притегли като обвинен А.Х., 60 година, за това, че на 20.02.2019 година в гр. Асеновград, обл. Пловдив, е управлявал моторно транспортно средство – рейс, с централизация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, открито по надлежния ред с техническо средство " Дрегер " - 2,08 на хиляда,  след като преди е бил наказан, с влезнала в действие присъда, за същото действие /за ръководство на товарен автомобил/ – закононарушение по член 343б алинея 2 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че на 20 февруари 2019 година, към 19 часа, в гр. Асеновград, обвиненият управлявал рейс, част от градския превоз, като е предизвикал пътно-транспортно произшествие – блъснал паркиран лек автомобил. Няма потърпевши хора. Предстои да се прецизират нанесените материални вреди на автомобила. 

На място пристигнали полицейски чиновници и при тестване с техническо средство – " Алкотест Дрегер " е открито, че лидерът  А.Х. е управлявал рейса след приложимост на алкохол – 2,08 на хиляда. Той е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Утре, 22 февруари 2019 година, Района прокуратура-Асеновград ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.  Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат А.Х.,  е от една до пет години " отнемане от независимост ", санкция от 500 до 1500 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от три месеца до три години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР