17 души са арестувани за измама на стойност 1,5 милиона

...
17 души са арестувани за измама на стойност 1,5 милиона
Коментари Харесай

17 българи са арестувани за крупна измама със социални помощи в Белгия

17 души са задържани за машинация на стойност 1,5 милиона евро.

Операцията е извършена от Федералната правосъдна полиция на Брюксел (PJF) в тясно съдействие с Националния застрахователен институт за независимо заети лица (Inasti), заяви Le Soir.

Не по-малко от 17 души са били арестувани в четвъртък във връзка със случай, който се преглежда за сериозна обществена машинация, заяви в известие за медиите брюкселският Одитен център за трудова претовареност (Auditorat du Travail).

По време на интервенцията са осъществени 20 обиска в района на Брюксел, както и в провинциите Антверпен и Фламандски Брабант. Открити са към 15 000 евро в брой.

" Щетите, нанесени от тази незаконна организация на белгийската система за обществено обезпечаване, се правят оценка на 1,5 млн. евро с помощта на механизма за кражба на идентичност, който е разрешил на лица да бъдат лъжливо присъединени към обществения статус на независимо заети лица за приемане на непозволени компенсации в границите на системата за обществено обезпечаване ", се разяснява в прессъобщението.

Според Инспекцията по труда в Брюксел част от генерираните пари са били трансферирани в банкови сметки и вложени в парцели в България. Полицията е блокирала 105 сметки в Белгия. Поискани са и запори на имущество в България, както и блокиране на банкови сметки, употребявани за транзакции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР