Днес, 17 ноември, ще се състои символично възпоминание за генералния

...
Днес, 17 ноември, ще се състои символично възпоминание за генералния
Коментари Харесай

Възпоминание за Максим Минчев пред БТА

Днес, 17 ноември, ще се състои алегорично възпоминание за генералния шеф на Българската телеграфна организация Максим Минчев.

Той умря на 15 ноември на 67-годишна възраст след малко боледуване от COVID-19.

Символичното възпоминание ще се състои пред централния вход на Българска телеграфна агенция (бул. „ Цариградско шосе” 49), където ще бъде сложена съболезнователна книга в негова памет.

Всеки, който желае да изкаже почитта си може да го направи от 12.00 до 17.00 часа.

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 година в София. Завършва специалността " Журналистика " в Лвовския университет. Учи и педагогика във Военната академия " Георги Раковски ". През 1993 – 1996 година е стипендиант на НАТО, към щаб–квартирата на НАТО в Брюксел.

От 1991 година е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, членува и в УС на Евроатлантическата асоциация за интернационална политика и сигурност.

От 2003 година е общоприет шеф на Българска телеграфна агенция. През 2016 година става общоприет секретар на NAWC (Световен съвет на осведомителните агенции). През 2016 година става президент на EANA (Асоциация на осведомителните организации от Балканите и Югоизточна Европа) и BSANNA (Асоциация на осведомителните организации от Черноморския регион).

ФАКТИ изрича съболезнования на фамилията и околните на умрелия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР