Днес 125 СУ Боян Пенев“ представи своята първа смарт класна

...
Днес 125 СУ Боян Пенев“ представи своята първа смарт класна
Коментари Харесай

125 СУ „Боян Пенев“ откри своята първа математическа лаборатория

Днес 125 СУ „ Боян Пенев “ показа своята първа смарт класна стая – новаторска математическа лаборатория. Дигиталната стая беше открита на публична гала с присъединяване на кмета на гр. София госпожа Йорданка Фандъкова. На събитието участваха и акад. Веселин Дренски, шеф на Института по математика и информатика (ИМИ) към Българска академия на науките, доцент доктор Евгения Сендова от ИМИ, акад. Петър Кендеров, ръководител на управителния съвет на Съюза на математиците в България, Ваня Кастрева, шеф на Регионалното ръководство на образованието – София-град, и ИТ блогърът Иван Ванков Gatakka .

Математическата лаборатория е финансирана от учебното заведение и учебното настоятелство „ Хермес “ и е на стойност над 35 000 лв.. Модерното съоръжение в нея включва интерактивна touch-screen дъска и 30 работни места, всяко от които е снабдено с преносим компютър. Това разрешава самостоятелна работа с всеки възпитаник, както и образование в екип. Стените на лабораторията са боядисани с бои ESCREO и дават опция да се употребяват като спомагателни дъски за преподаване. До смарт стаята е обособена и специфична зона за подготовка на тимовете на учебното заведение за интернационалните надпревари по математика.

„ Математическата лаборатория е първата, която осъществяваме в нашето учебно заведение, и за нас това е още една сполучлива стъпка в поддръжка на качественото обучение и професионално развиване на възпитаниците ни “, сподели Ирена Анастасова, шеф на 125 СУ „ Боян Пенев “. „ Живеем в извънредно динамичен свят, който изисква реформаторски решения за съответна подготовка на младежите. Вярваме, че благодарение на цифровата стая и дисциплините, които ще предложим от новата образователна година в профилираните паралелки с банкет след 7-ми клас като математическа филология, компютърно моделиране и изследователския способ на образование „ Наблюдение-хипотеза-доказателство “, ще развият у децата умения с широкоспектърно приложение като предвидливост, логическо мислене, взимане на бързи и изобретателни решения. “

В рамките на откриването възпитаници от 7-ми клас демонстрираха образно функционалностите на цифровата лаборатория, след което блогърът Иван Ванков Gatakka направи къса презентация на тематика „ Дълбоката и тъмна мрежа “ и по какъв начин да се предпазим от недоброжелатели в онлайн пространството. „ Новите технологии доведоха до невъобразим прогрес, само че наред с изгодите от тях се появиха и хиляди действителни опасности от страна на „ електронни къртици “ от целия свят. Ето за какво възпитаването на меки и механически умения, съобразени с действителността, е освен належащо, а наложително изискване, в случай че желаеме да осигурим една спокойна среда на децата ни “, разяснява Gattaka .

Може да научите повече за 125 СУ „ Боян Пенев “ на адрес www.sou125.com и във Facebook страницата на учебното заведение www.facebook.com/125sou.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР