Днес, 11 ноември, започна строителството на нова детска градина в

...
Днес, 11 ноември, започна строителството на нова детска градина в
Коментари Харесай

Започна строителството на нова детска градина в район Кремиковци

Днес, 11 ноември, стартира строителството на нова детска градина в кв. “Сеславци “, регион „ Кремиковци “. Новата постройка е ситуирана в центъра на кв. “Сеславци “ на терен, с повърхност от над 5 дка, и ще бъде филиал на 146 градина „ Звездица “, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Днес бе направена символичната първа копка на обекта и отслужен водосвет. На него участваха кмета на регион Кремиковци Лилия Донкова и поданици на квартала. Предназначена е за две групи. На първи етаж в постройката са ситуирани пространства за една група и спортна зала, хранилища, кухненски блок и механически пространства. На втори етаж са стаите за още една група, лекарски кабинет.Предвидено е постройката да се отоплява посредством термопомпен елемент.

В момента се строят още 11 нови детски градини, които са в регионите „ Лозенец “, „ Витоша “, „ Подуяне “, „ Изгрев “, „ Триадица “ и други Очаква се този месец да стартира строителството и на детски градини в "Горна баня " и "Възраждане ".



През 2021 година се възнамерява да бъдат приключени 12 нови здания и да се извърши преустрояване на още 4, в които ще бъдат отворени 57 нови групи. Това се планува в програмата за строителство на детски градини в интервала 2021-2023г., която бе направена по самодейност на кмета на София Йорданка Фандъкова. Програмата включва строителство на общо 67 нови детски градини, с които се разкриват 282 нови групи за три години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР