Днес, 02.03.2022 г., в навечерието на 144-ата годишнина от Освобождението

...
Днес, 02.03.2022 г., в навечерието на 144-ата годишнина от Освобождението
Коментари Харесай

БЧК почете паметта на героите – медици

Днес, 02.03.2022 година, в навечерието на 144-ата годишнина от Освобождението на България, БЧК отдаде респект пред Докторския монумент и се преклони пред паметта на медиците, починали, спасявайки човешки живот измежду ужаса на сраженията, в окопите и лазаретите по време на Руско-турската освободителна война.

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров произнесе малко слово, в което сподели: „ Тук, на каменните страници на този свят монумент, са изписани имената на 531 медицински чинове в символ на дълбока благодарност и с цел да останат вечно в българската историческа памет. Докторският монумент е хуманно обръщение и завет, който праволинейно следват българските червенокръстци и военни медици. Той ще събира тук поколенията след нас, тъй като се трансформира във безконечен знак на вярата в човечността и в положителното. Дълбок реверанс пред святото дело на героите-медици! “

Венци пред Докторския монумент бяха поднесени от името на президента и вицепрезидента на Република България, от министъра на защитата, от началника на защитата, от Българския Червен кръст, от омбудсмана на Република България, от Българския лекарски съюз, Асоциацията на експертите по здравни грижи, Военно-медицинска академия, Александровска болница, Руското посолство в София и Московския културно-делови център. В поклонението се включиха и десетки жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР