Длъжни сме да предложим кабинет, ако резултатите на изборите ни

...
Длъжни сме да предложим кабинет, ако резултатите на изборите ни
Коментари Харесай

Борисов: Ще предложим правителство, дори да победим и с 1 глас

Длъжни сме да предложим кабинет , в случай че резултатите на изборите ни слагат преди всичко. Това съобщи на следизборния избор на партията си водачът на ГЕРБ Бойко Борисов .

" Дори и с 1 глас да спечелим изборите, ние сме длъжни да предложим държавно управление ", отговори на въпрос на News.bg Борисов. Само преди дни, той съобщи, че ще направи това, единствено в случай че резултатите, давани от социолозите, се потвърдят. Към момента обаче множеството организации се разминават в прогнозите си - някои дават, по предварителни екзитполове, че побеждава Политическа партия, а други ГЕРБ, само че при всеки случай разликата е не толкоз забележителна.

Тепърва обаче ГЕРБ ще преценят дали да предложат кабинет, като изискването това да се случи е дали са първи съгласно формалните резултати от ЦИК . Стана ясно и друго - Бойко Борисов може би този път ще влезе в Народното събрание за разлика от предходните два. " Поне в случай че не реша нещо друго на следващия ден ", иронично вметна той, не давайки изясненост дали е сериозен в желанията си. Не посочи и с кои партии би работил в идващия парламент , само че щял да прати договарящи на всички съгласно профила им.

" Да благодарим, че сме живи макар цялата тази принуда ", повтори неколкократно водачът на ГЕРБ. " Ниска изборна интензивност, най-ниската в историята. Това сподели цялостната беззащитност на Радев и служебния кабинет. Нямаше място, където да нямаше недостатък с машините . Стигна се и за първи път в историята - стара жена да гонят, а тя да изяде разписката ", добави той.

Засега единствено една организация демонстрира, че няма да сме първи, изрази убеденост в успеха на партията си Борисов. " Петков прави изявление като победител. Откъде знае, без да има броене? Или някой му е споделил, или там поради софтуера нещо... "

ГЕРБ получавали голям брой сигнали за изборни нарушавания поради машинния избор , продължи обвинителния си дискурс от последните седмици водачът на ГЕРБ. Няма обаче да бъде обжалван вотът, безапелационен бе той на въпрос на News.bg. По думите му по-важно за страната е сформирането на устойчиво болшинство, а не нови следващи избори . Но бе лаконично-скептичен - не чака триумф на кабинет, образуван от така наречен партии на смяната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР