Джулиан Асандж беше наречен "жалък нищожен червей" от държавния министър

...
Джулиан Асандж беше наречен "жалък нищожен червей" от държавния министър
Коментари Харесай

"Жалкият нищожен червей" Асандж трябва да се предаде, заяви британски министър

Джулиан Асандж беше наименуван "жалък незабележим червей " от държавния министър в английското министерство на външните работи Алън Дънкан, съгласно който създателят на "Уикилийкс " би трябвало да напусне еквадорското посолство в Лондон и да се съобщи на английското правораздаване, съобщи Ройтерс.

От юни 2012 година Асандж живее в посолството, откакто отиде там, с цел да избегне екстрадиция в Швеция, където да бъде разпитван поради обвинявания в полови похищения, които той отхвърля.

През май предходната година шведското следствие беше прекъснато, само че против Асандж, който се намираше под гаранция, когато отиде в посолството, има издадена заповед за арест от английските управляващи за нарушение на изискванията на гаранцията и тя следва да бъде изпълнена, в случай че той излезе отвън рамките на дипломатическата задача.

"Голямо страдание буди фактът, че Джулиан Асандж към момента е в еквадорското посолство ", сподели Дънкан в отговор на въпрос за Асандж по време на чуване в комисията по външни работи на Камарата на общините. "Крайно време е този презрян незабележим червей да излезе от посолството и да се съобщи на английското правораздаване. "

Засега Асандж не е дал отговор на питане за коментар, изпратено му на имейл адрес, който постоянно употребява, с цел да популяризира известия до медиите.

Той твърди, че обвиняванията в полови похищения в Швеция са безпочвени и че същинската причина за проблемите му е фактът, че уеб сайтът "Уикилийкс " е разгласил американски дипломатически и военни секрети. Асандж се притеснява, че в случай че се съобщи, това ще докара до изгонването му в Съединени американски щати.

Той гледа на себе си като на жертва на произвол, при който съгласно него на процедура е държан под стража в еквадорското посолство - изложение на обстановката, което английските управляващи отхвърлят, заявявайки, че той непринудено е отишъл там и може да си тръгне, когато изиска, в случай че е подготвен да понесе следствията от дейностите си.

Миналия месец английски съд отхвърли да приключи делото против Асандж за нарушаването на гаранцията и съобщи в претекстовете си, че той е "човек, който желае да диктува свои условия на правораздаването ".

През октомври 2015 година английската полиция изтегли непрекъснатите си постове пред посолството, само че съобщи, че ще продължи да работи, с цел да арестува Асандж, в случай че той напусне постройката, единствено че този път "под прикритие ". Тогава полицията сподели, че за защита към посолството са били изхарчени към 12,6 милиона английски лири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР