Джудистът Ивайло Димитров се върна с бронз на татамито, което

...
Джудистът Ивайло Димитров се върна с бронз на татамито, което
Коментари Харесай

Джудистът Ивайло Димитров се завърна с бронз от Дубровник

Джудистът Ивайло Димитров се върна с бронз на татамито, което завоюва на шампионата от Европейската купа в Дубровник (Хърватия). В спор за оценката в категория над 100 кг състезателят на столичния Локомотив се наложи с ипон над италианеца Лоренцо Турини.

Преди това Димитров реализира победа против словака Мариус Физел след три санкции (шидо) на противника и загуба на полуфиналите от Ким Келич (Словения) също след 3 санкции. Титлата завоюва хърватинът Марсел Скалеч, който българинът победи за бронза на европейската купа за младежи в Сараево през 2019. За Димитров това бе първо огромно съревнование след близо 10-месечна пауза, в която лекува контузия.

„ Най-трудната му среща беше първата “, разяснява треньорът Ганчо Дойков. „ Словакът е много умел играч с доста триумфи зад тила си, само че Ивайло съумя да го победи с рутина, извърши доста тъкмо и всички инструкции, които му бяха дадени. А на полуфинала всеобщото мнение, е че нашият играч беше ощетен от съдиите и спрян от финала след три санкции. Хубавото е, че в срещата за бронза съумя да се концентрира, хубаво потегли, направи ужасно мятане и си завоюва категоринчно с ипон “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР