Джорджо Киелини слага край на забележителната си кариера в националния

...
Джорджо Киелини слага край на забележителната си кариера в националния
Коментари Харесай

Киелини: Изпълних най-голямата си мечта

Джорджо Киелини поставя завършек на забележителната си кариера в националния тим на Италия в сряда, когато европейският първенец ще се изправи против спечелилия от Копа Америка Аржентина на "Уембли ".

Двубоят идва близо 11 месеца откакто Киелини подвигна евротрофея в Лондон на същия стадион и малко откакто завърши дългата си клубна кариера в Ювентус, траяла 17 години.

"Изпълних най-голямата си фантазия със спечелването на евротитлата. Искам на следващия ден да се сбогувам по най-хубавия метод с още един незабравим мач ", сподели 37-годишният бранител на последната си конференция за националния тим, преди да облече синята фланелка за 117-и и финален път.

"Като дете в никакъв случай не съм мислил, че ще стигна толкоз надалеч ", добави той.

Киелини съжалява, че не реализира повече триумфи на международно състезание, а името му остава в историята на международните финали с ухапването от Луис Суарес на Мондиал през 2014 година.

"Разбира се, че бих желал да пренапиша историята си със международните шампионати, само че за жалост това не се случи. Винаги съм желал да се откажа на най-високо равнище. И съумях ", сподели още Киелини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР