Джорджа Мелони ще положи клетва като министър-председател на Италия. Тя

...
Джорджа Мелони ще положи клетва като министър-председател на Италия. Тя
Коментари Харесай

Джорджа Мелони ще положи клетва като министър-председател на Италия

Джорджа Мелони ще постави клетва като министър-председател на Италия. Тя към този момент разгласи състава на кабинета си, в който влизат освен политици, само че и специалисти.

Мелони е първата жена на този пост в историята на Италия.

След като получи мандат за сформиране на държавно управление от президента Серджо Матарела, Джорджа Мелони разгласи имената на своите министри. Общо девет министерски кресла са избрани за представители на " Италиански братя ", чийто водач е Мелони. По петима министри получават " Лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " на Силвио Берлускони. На експертни персони ще бъдат поверени пет поста в държавното управление.

" За министър на инфраструктурата и устойчивия превоз сенатор Матео Салвини, който ще предложа на Съвета на министрите да поеме и функционалностите на заместник-председател на Съвета ", разгласи Мелони.

Новото държавно управление е изправено пред съществени провокации като растящите цени на силата, задаващата се криза и позицията на Италия по отношение на войната в Украйна. Следващата седмица в двете камари на Народното събрание ще бъде гласуван избор на доверие на 68-ото държавно управление на Италия от 1946 година Кабинетът на Мелони ще размени държавното управление на националното единение, ръководено от някогашния президент на Европейската централна банка Марио Драги.

Консервативната коалиция на Джорджа Мелони завоюва парламентарните избори на 25 септември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР