Джордж Ръсел заяви, че нито той, нито съотборникът му Люис

...
Джордж Ръсел заяви, че нито той, нито съотборникът му Люис
Коментари Харесай

Ръсел: Двамата с Люис нямаме интерес да се борим за пето и шесто място

Джордж Ръсел съобщи, че нито той, нито съотборникът му Люис Хамилтън имат искания за това кой ще приключи по-напред на пистата.

Хамилтън завоюва първия си подиум за 2022 година в откриващата сезона Гран при на Бахрейн, до момента в който Ръсел приключи надпреварата на четвърто място. В идващите две съревнования в Саудитска Арабия и Австралия точно Ръсел завоюва най-вече точки за Мерцедес.

Британецът финишира на пета позиция в Джеда, а Хамилтън се стигна до десетото място след сложна квалификационна сесия. След това Ръсел взе дебютния си подиум с болид на Мерцедес в Мелбърн, до момента в който Хамилтън приключи надпреварата на четвърто място. Тези резултати изведоха Ръсел до второ място във краткотрайното класиране. Младият британец се намира три места по-напред от по-опитния си съотечественик и съотборник.

„ Очевидно е, че всеки желае да финишира пред съотборника си. Двамата с Люис нямаме интерес да се борим за пето и шесто място. Искаме да работим дружно, с цел да възстановим тази разлика. “

„ Така че няма да се усещам зле, в случай че той е пред мен. Също по този начин Люис надали ще има срещу, в случай че аз съм пред него. В момента не сме прекомерно загрижени за това. “

Според него, сегашният сюжет с Хамилтън в Мерцедес е друг от този, по който е подходил към борбата с предходния си съотборник през трите си години в Уилямс. Ръсел бе в екипа от Гроув дружно с Николас Латифи. Канадецът постоянно изоставаше от някогашния първенец от Формула 2.

Като се има поради, че основаният в Гроув тим се бореше в задната част на полето през по-голямата част от престоя на Ръсел, той признава, че финиширането пред другия водач на екипа е било по-скоро тласък.

„ Честно казано, това е много необичайно възприятие за мен, тъй като всички в Мерцедес имат толкоз високи упования “, изясни той.

„ През първите няколко години във Формула 1, борбата със съотборника беше всичко, тъй като съвсем не се борехме за точки. Битката ни бе по-скоро за авторитет. “

„ Това беше единственото задоволство, което можеше да получиш. Но тук имаме по-широка картина и дългата игра, която би трябвало да играем, е да настигнем тези момчета. Тук сме, с цел да спечелим “, приключи Джордж Ръсел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР