Джордж Ръсел записа най-доброто време във втората свободна тренировка пред

...
Джордж Ръсел записа най-доброто време във втората свободна тренировка пред
Коментари Харесай

Джордж Ръсел бе най-бърз във втората тренировка в Мексико

Джордж Ръсел записа най-хубавото време във втората свободна подготовка пред Гран При на Мексико Сити, която обаче не бе доста представителна за разпределението на силите на „ Ерманос Родригес “ този уикенд.

Причината за това бе фактът, че както и преди седмица в Съединени американски щати сесията бе отдадена на Пирели за тестването на гумите за 2023 година. Така всички тимове и водачи трябваше да извършват стратегии, без да вършат никакви промени по настройките на колите.

Това обаче не се отнасяше за Ръсел, Юки Цунода, Естебан Окон, Кевин Магнусен и Алекс Албон. Петимата пропуснаха първата подготовка и надлежно в първите 45 минути на втората имаха правото да извършват личните си стратегии, само че във втората половина на удължената до 90 минути сесия трябваше да се преценяват с Пирели.

Точно в първите 45 минути на тренировката Ръсел записа своето време от 1:19.970 с меките гуми, с което победи с 0.828 секунди Цунода, който също бе със софт. Тройката затвори Окон, който приключи на 1.207 от Ръсел, още веднъж с меките за този уикенд гуми на Пирели.

Въпреки че в тази сесия множеството отбори използваха консервативни режими на работа на своите мотори Шарл Леклер имаше много тежък случай малко преди средата на тренировката. Монегаскът загуби надзор над своя болид на влизането в седмия завой и се удари с висока скорост в защитните заграждения, разбивайки цялата задница на своето Ферари.

Интересно е, че случаят на Леклер е подобен с този на Себастиан Фетел от надпреварата на „ Ерманос Родригес “ от 2015 година. Заради злополуката на монегаска сесията бе спряна за близо 20 минути, с цел да могат маршалите да върнат болида му до бокса и да поправят бариерите.

При подновяването на тренировката безусловно всички водачи, с изключение на Леклер, излязоха на пистата, с цел да довършат теста на Пирели. Подобно на първата подготовка по-рано тази също приключи с червен байрак, откакто Гуаню Джоу спря в секцията в стадиона с щета.

Притеснителното е, че това не първа щета в задвижваща система на Ферари този уикенд, защото по-рано и в Хаас имаха такава. Пиетри Фитипалди спря на пистата в първата сесия и се оказа, че Кевин Магнусен би трябвало да употребява чисто нов мотор с вътрешно горене, което носи и глоба от пет места обратно на стартовата решетка на датския водач за неделната Гран При на Мексико Сити.

Уикендът на „ Ерманос Родригес “ продължава през днешния ден с третата свободна подготовка, която ще стартира в 20:00 часа българско време. Квалификацията в Мексико пък ще стартира в 23:00 часа.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР