Джордж Карлин винаги държи отворен светлия канал за връзка с

...
Джордж Карлин винаги държи отворен светлия канал за връзка с
Коментари Харесай

Понякога малко умствено разстройство може да е от полза ~ Джордж КАРЛИН

Джордж Карлин постоянно държи отворен светлия канал за връзка с първопричината за нашето и евентуално за всички останали съществувания – необятния и необхватен за нас Космос. Разбира се, по своя си метод – с неговото умеене да ни отваря очите за заплахата да излъжем самите себе си, т.е. самата природа, от която е част и човешкият тип. А тази заплаха си има съответната, страшна, цена. При тази дълбочина на мисълта преставате да приемате неговия метод на изложение като безсрамен, а като гневно ярък и подигравателен зов за филтриране, изложение, изваяно с лазерна точност, с галактическа дълбочина, с разтърсващ смях и с топлина.

ПРАВЯ, ВЗЕМАМ, ИМАМ, ДАВАМ, СЪМ...

Хората в миналото вземаха опиати, в този момент те си вършат или са на опиати. Някои хора не са на опиати, те са на обяд. Вместо да одобряват опиати, те одобряват по някоя среща. А преди имаха срещи. Сега вместо да имат срещи, те имат връзки. Някои хора, които не са на опиати, само че имат връзка, биха приели среща, до момента в който са на обяд.

Хората преди време се настройваха за секс, в този момент към този момент желаят да имат секс. Но не го вършат. Макар да споделят: " Хайде да го създадем ". Ако сексът е свърхагресивен, споделяме, че някой е бил " оправен ". Предполагам, че щом някой не дава, другият би трябвало да вземе, като напряко го оправи...

Ние вземаме доста неща. Ние вземаме доста хубави неща. Ние си вземаме отпуск, ние превземаме нечие сърце, ние вземаме лекарство, поука, ние си вземаме отмора, почивка, сбогом, отдих, място, вземаме си нещо за ястие.

Ние вземаме, вземаме и вземаме, до момента в който повече не можем да поемем нищо. Може би тъй като нашата същина по начало не е дашна. Тя е привикнала да взема, да граби. Но даже нещата, които вземаме, с цел да балансират живота ни и да ни обезпечат успокоение, не го вършат. Ние ги вършим да работят за нас. Правим го нападателно, постоянно всичко е под непоколебим надзор. Само и единствено да вземаме.

Но когато даваме, предизвикваме доста неприятни неща. Причиняваме неприятности, тъга, кахъри, предизвикваме главоболие, инфаркт, тормозим хората.

Затова споделям: " Дайте си отмора, вземете заминете нанякъде, направете си една екскурзия пешком и се забавлявайте... "

ВИЕ съдебна техническа експертиза НЕЩО ЕСТЕСТВЕНО

Това е за приятелите на здравословната храна, за последователите на единствено естествени материали, и за всички тези " зелени " и твърдоглави естествени деятели, които са побъркани на тематика " естествено ". Вашата основна дума е безсмислена. Всичко е естествено. Всичко във Вселената е част от природата. Полиестерът, пестицидите, петната от разлят петрол и бензин, а по този начин също и " пърдящите " възглавнички. Природата не е единствено дървета и цветя. Тя е всичко.

Човешките същества са част от природата. И, в случай че някое човешко създание изобрети нещо, то също е част от природата. Като " пърдящите " възглавнички.

Още нещо: практиката за естествено раждане въобще не е естествена. Тя е странна, напряко ексцентрична. Напълно неестествено е човешко създание да чака с готовност и да приветства болката. Чие влияние чувствам тук? Мъжкото ли? Това не е нищо повече от желанието за неустрашимост при раждане! Жената желае за нея да се каже, че може да понесе раждането " мъжки ".

НЕЩАСТИЕ

Хората обичат да споделят, че няма значение какъв брой неприятен е животът ви, постоянно има някой, който е по-зле от вас. Предполагам, че това е метод на успокоение. Хубаво е да знаеш, че до момента в който ти отстраняват заседнала кост в гърлото, съседът ти носи двеста-килограмов израстък в слабините си.

Но мисълта, че все има някой, който е по-зле от вас, води до разумното умозаключение, че някъде по света живее човешко създание, което е най-зле от всички. Жител на Земята, чиито съвсем шест милиарда себеподобни са по-добре от него.

Но в реалност, колкото повече се спускате надолу към дъното на грамадата от мизерстващи същества, толкоз по-трудно е да разберете кой е по-зле. Наистина ли някой кьорав, неподвижен вманиачен се усеща по-добре от някой трикрак, неподвижен от кръста надолу слабоумник? Трудно е да се реши.

Винаги обаче можете да добавите и моята формула " Плюс едно главоболие ". Няма значение какъв брой извънредно и мъчително е положението на индивида, то постоянно може да стане по-зле, като добавите едно главоболие. " Той беше безпаричен, необразован, уединен, болен, подтиснат и зарязан, и на всичкото от горната страна имаше главоболие. "

Но гледайте на тази история откъм положителната страна: главоболието му най-вероятно ще мине.

ЖИВОТИНСКИ ИНСТИНКТИ

Аз не съм деятел от придвижването за отбрана на животните. Не ми е удобно с хората на крайностите. И аз знам, че постоянно когато някое създание се храни, друго създание умира. Приемам, че Земята не е нещо доста повече от въртящ се бюфет с разнороден климат. Така че одобрявам концепцията да се ядат животни, само че дали в действителност се постанова да произвеждаме произведения от тези техни елементи, които не ядем? Ние сме единственият биологичен тип, който го прави. Никога няма да видите мангуста с обувки от змийска кожа. Или някой лъв да се разкарва с шапка от кожата на различен хищник. И какъв брой постоянно се натъквате на планктон с фитопланктонни частици?

Мисля си също, че хората са ужасно дебелооки същества, щом затварят някой тигър в клетка и събират по четири $, с цел да пускат по няколко хиляди безполезни човешки навлеци около него всеки ден. Каква гнусота! Човеците несъмнено са най-долните същества на Земята. Вероятно единствената причина, заради която са останали някакви тигри, е че този тип не се услажда на хората.

Аз почитам животните. Съчувствам повече на ранено или мъртво животно, в сравнение с ранено или мъртво човешко създание, тъй като човешките същества вземат участие интензивно и си оказват помощ в безделието. Животните са изцяло почтени. Невинни хора няма.

От „ Капки разум “, Джордж Карлин, изд. Арго пъблишинг
Снимки: dpaki.com, oktayegekozak.wordpress.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР