Джон Милман обяви своето предстоящо отказване от тениса. Бившият номер

...
Джон Милман обяви своето предстоящо отказване от тениса. Бившият номер
Коментари Харесай

Всичко хубаво има своя край: Играч побеждавал Федерер на Шлем, се отказва от тениса

Джон Милман разгласи своето идно отричане от тениса. Бившият номер 33 разгласи, че е решил да окачи ракетата на стената, откакто изиграе шампионатите на родна земя при започване на 2023-та. Австралиецът ще остана в паметта на почитателите със своята изключителна борбеност и съвсем безгрешна игра от главната линия, което го правеше доста сложен противник за превъзмогване.

Тази теза би могла незабавно да бъде доказана от самия Роджър Федерер, който Милман надигра в 1/8-финалите на US Open през 2018-та, а след това можеше да спре Маестрото и на Аустрелиън Оупън през 2020-та, единствено че швейцарецът навакса пасив от 4:8 точки в супер тайбрека на петия сет.

Именно достигането до 1/4-финалите на US Open е най-сериозното достижение в кариерата на 34-годишния тенисист, а той също по този начин може да се похвали със завоюването на ATP трофея в Астана, както и победи над играчи от ранга на Феликс Оже-Алиасим, Доминик Тийм и към този момент упоменатия Роджър Федерер.

" Всичко хубаво има своя край. След идното австралийско лято ще се отдръпва от професионалния тенис. Изключително съм признателен за невероятната поддръжката, която имах през цялата си кариера. Беше вълнуващо пътешестване, изживявайки фантазия, която имах като дете❤️ ". - написа актуалният номер 400 в обществените медии.

Така някогашният 1/4-финалист в София ще вземе присъединяване на United Cup и Аустрелиън Оупън следващата година, след което ще се сбогува с обичания си спорт.

All good things come to an end.
After the upcoming Australian Summer I’ll be retiring from professional tennis.
I’m incredibly grateful for all the support I’ve had throughout my career.
It’s been a thrilling ride living out a dream I had as a kid. ❤️
— John Millman (@johnhmillman)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР