Джо Байдън призова избирателите в Джорджия да изненадат нацията за

...
Джо Байдън призова избирателите в Джорджия да изненадат нацията за
Коментари Харесай

Джорджия гласува за последните две места в Сената на САЩ

Джо Байдън прикани гласоподавателите в Джорджия да изненадат нацията за следващ път, като изпратят двама демократи в Сената на Съединени американски щати, които ще дефинират салдото на силите във Вашингтон и обсега на амбициозната законодателна стратегия на новоизбрания президент. В момента в страната се организира втори тур на изборите за Сенат в щата Джорджия, където има дава мандата.

Вторият кръг се организира в този момент, защото на президентските избори през ноември нито един от претендентите не съумя да завоюва повече от 50% от гласовете, нужни за Сената, прецизира БГНЕС. Ако демократите завоюват и двете места, това ще остави Сената на Съединени американски щати отмерено разпределен сред двете партии. В този сюжет демократите въпреки всичко ще имат преимущество, защото вицепрезидентът Камала Харис, която е демократ, ще може да даде последната дума, в случай че позициите на законодателите са разграничени поравно при разглеждане на даден проблем.

По време на протест в Атланта с кандидатите Джон Ософ и Рафаел Уорнок Байдън не разяснява абсурдът с Доналд Тръмп, който в телефонен разговор , с цел да обърне провалянето си в щата. Вместо това той се концентрира върху това, което демократите могат да реализират в Сената.

Междувременно Тръмп, който приказва часове по-късно на митинг в Далтън, Джорджия, продължи да отхвърля, че е изгубил президентските избори, и да рецитира едни и същи развенчавани изказвания за изборна машинация. ``Ако демократите вземат Сената и Белия дом, а те няма да завладяват Белия дом, ние ще се борим``, сподели президентът. Републиканските претенденти са Дейвид Пардю и Кели Лофлър.

Според последните социологически изследвания, Ософ и Уорнок имат преимущество пред Пардю и Лофлър. Резултатите от първия тур през ноември демонстрират, че 49,7% от гласувалите са подкрепили Пардю, 47,9% - Ософ. Лофлър и Уорнок са получили съответно 25,9% и 32,9% от гласовете.

Джо Байдън стана първият претендент за президент на Демократическата партия от близо три десетилетия насам, който завоюва Джорджия, където изменящата се демография, дълготрайните старания за активизиране на гласоподаватели и политическото пренастройване в предградията на Атланта трансфораха този някога републикански настроен щат в президентско полесражение, отбелязва в. ``Гардиън``.

В момента контролът върху Камарата на представителите на Съединени американски щати е в ръцете на демократите. Те изгубиха част от мандатите си, само че резервираха болшинство след президентските избори на 3 ноември.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР