Джо Байдън е на крачка от Белия дом, показват последните

...
Джо Байдън е на крачка от Белия дом, показват последните
Коментари Харесай

Байдън на крачка от Белия дом


Джо Байдън е на крачка от Белия дом, демонстрират последните данни от изборите в Съединени американски щати. Според телевизия Фокс Нюз демократът печели основния щат Мичиган.

Според последните резултати след преброяването на 95% от бюлетините, съперникът на Тръмп излиза напред в Мичиган с близо 20 000. Ако победи в основния колебаещ се щат с 16 електори и броенето на гласовете в другите нерешени щати продължи да се развива в негова изгода, което е доста евентуално, той ще събере нужните му за президентството 270 гласа в така наречен Изборна гилдия, добавя „ Фокус “.

Според предварителните данни, Байдън води в Уисконсин и Мичиган, а Тръмп в останалите три щата.

Гласуването в Мичиган, Уисконсин, Пенсилвания, Северна Каролина и Джорджия ще реши кой ще бъде идващият президент на Съединени американски щати.

Припомняме, че Доналд Тръмп към този момент разгласи, че няма да признае резултатите, в случай че победител е Байдън. През целия ден той прави изявления, в които твърди, че „ те се канят да фалшифицират резултатите “. Обяви също, че е победител и ще чества.

Това е машинация за американската общност, сподели президентът във връзка първите резултати, съгласно които Байдън води. Тръмп, също така,се закани да оспори резултатите във Върховния съд.

Към 17 часа българско време съгласно предвижданията на Фокс Нюз, актуалният президент е изгубил преднината си от 100 хиляди гласа в колебаещия се щат Уисконсин и при 95% преброени бюлетини изостава с над 20 000 гласа, в случай, че остава да бъдат регистрирани гласовете от най-големия град Милуоки, обичайната цитадела на Демократическата партия.

Ако той прибави 26 от Уисконсин и Мичиган, стават 264.

Така решаващи за успеха стават 6-те електора на Невада, с които Джо Байдън ще стане 46-ият президент на Съединените американски щати.

В Невада нещата наподобяват добре за някогашния вицепрезидент на Барак Обама. Той има преднина от над 7 000 гласа и чака тя да се усили в огромните градове Лас Вегас и Рино.

По този метод даже Тръмп да завоюва Джорджия (16 електора), Северна Каролина (15 електора) и Пенсилвания (20 електора), отново съгласно предвижданията на Fox News, той ще събере едвам 264 електора.

Подаването на информация от Северна Каролина и Джорджия спря на 95% няколко часа след края на изборите в тези щати. И на двете места Тръмп има преднина от към 100 хиляди гласа с опция да я загуби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР