Джинсите са от онези панталони, които всеки обожава да носи.

...
Джинсите са от онези панталони, които всеки обожава да носи.
Коментари Харесай

Джинсите, малките джобчета и какво е предназначението им

Джинсите са от тези панталони, които всеки обожава да носи. Има обаче няколко въпроса, свързани с тях, които постоянно сме си задавали, само че досега не сме намирали отговор.

Като защо служат дребните копчета по тях или защо е изработен този толкоз дребен челен джоб, в който колкото да побираме палеца си.

Вероятно в никакъв случай не сме го употребявали, защото е прекомерно дребен, с цел да се поберат множеството неща, които пъхаме в джобовете си. Но за какво тогава е там? Е, през днешния ден той в действителност няма някаква характерна цел, само че в действителност доста интензивно е употребен в края на XVIII век.

Малкият джоб в действителност се назовава джоб на часовника, тъй като в началото е бил предопределен за безвредно място, където мъжете да съхраняват джобните си часовници. Появява се още при първите дънки на Levi`s, които излизат на пазара през 1879 година

Блогът на Levi`s също показва, че в началото е имало единствено четири джоба на чифт дънки, като единият от тях наложително бил дребният, предопределен за часовника. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР