Джинджифилови сладки - хем полезни, хем вкусни, хем бързи -

...
Джинджифилови сладки - хем полезни, хем вкусни, хем бързи -
Коментари Харесай

Сладки с джинджифил и овесени ядки

Джинджифилови сладки - хем потребни, хем вкусни, хем бързи - какво повече ви би трябвало, с цел да ги приготвите незабавно

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● кафява захар - 1/2 ч.ч. кристална
● рожков - 1/2 ч.л.
● какао - 1/2 ч.л.
● канела - 1/2 ч.л.
● сода - 1 ч.л.
● ванилия - 1 пакетче
● джинджифил - 1 - 2 ч.л. настърган тънко
● овесени ядки - 1 ч.ч. фини
● гореща вода - 5 с.л.
● шарлан - 6 с.л. + за намазване на тавата
● пълнозърнесто брашно - към 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

Пресния джинджифил обелваме и настъргваме на доста тънко ренденце (за шоколад) - получава се пюренце със сок, а конците отстраняваме при рендосването.

В дълбока купа разбъркваме с телена сладкарска бъркалка яйцето и кафявата кристална захар. Към тях прибавяме и другите съставки в следната поредност: шарлан, свеж джинджифил (настърган), сода, ванилия, рожков, какао, канела, фини овесени ядки и гореща вода. Прибавяме последователно към хомогенната примес - пълнозърнесто брашно, до момента в който омесим меко и леко лепкаво тесто.

С длани намазнени с малко шарлан - оформяме дребни топченца. Подреждаме на разстояние едни от други в тава, намазана с шарлан. Съвсем леко притискаме, връхчетата им и печем на 180 градуса за към 10 минутки, като на половината време от печенето е допустимо (зависи от фурната) да се запекат до мрачно златисто, и по тази причина с цел да не загорят джинджифиловите сладки, превключваме фурната да пече единствено на горен реотан. 

Великденските сладки са подготвени още до момента в който са мекички, не е нужно да ги печем до мечтаната хрупкавина, тъй като те, откакто изстинат, сами стават леко хрупкави.

Прибираме ги в кутия (първоначално леко отхлупени, с цел да не се запотят) и по-късно затваряме, с цел да останат мекички.

Здравословни и лесни за приготвяне  - вкусни и ароматни сладки с джинджифил и овесени ядки за Великден, Цветница или без мотив!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР