Джинджифилът има пикантен вкус и е чудесна добавка към супи,

...
Джинджифилът има пикантен вкус и е чудесна добавка към супи,
Коментари Харесай

Джинджифилово мляко при настинки и болно гърло

Джинджифилът има лют усет и е чудесна добавка към супи, ястия, фрешове, маринати. Тази суперподправка, която като се изключи че прави ястията по-вкусни, има и неизброимо количество изгоди за здравето, осигурявайки калий, калций, витамин С, витамин В4 (холин) и още доста нужни на организма витамини и минерали.

В сезона на настинките и грипа, този корен става неизменима част от продуктите в хладилника ни.

В композиция с прясно мляко се трансформира в напитка, която може да помогне по-бързо да се възстановим. Млякото е хранително, обезпечавани витамин D, калций, нужни на тялото ни.

Снимка: shutterstock  Джинджифилово мляко при настинки и болно гърло
Джинджифиловото мляко покачва имунитета, защото пикантната фалшификация има естествени противовъзпалителни и антимикробни дейности. Антиоксидантите, съдържащи се в напитката, могат да понижат нездравословното въздействие на свободните радикали, написа az-jenata.bg.

Подобрява храносмилането
Джинджифилът е потребен за храносмилателната ни система. Той понижава риска от запек, облекчава болките в корема, стомаха.

Намалява риска от остеопороза
Джинджифиловото мляко оказва помощ за възстановяване на костната мощ, защото млякото съдържа доста калций, калий и магнезий, които са значими за здравето на костите. Джинджифилът се предлага също при артрит, остеопороза, защото понижава болката и възпалението.

Облекчава възпалено гърло, кашлица
Джинджифиловото мляко е подобаваща напитка, когато страдате от болно гърло, кашлица, мускулни болки, изнемощялост, защото има противовъзпалителни свойства.

Как да си приготвите джинджифилово мляко?

Ще ви бъдат нужни:
към 1 ч. л. стрит или настърган корен от джинджифил
към 250-300 мл мляко.

Смесете джинджифила с млякото и варете към 5-7 минути на спокоен огън. След това прецедете напитката и прибавете мед по избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР