Джихадистката групировка пое отговорност и за взрива в супермаркет в

...
Джихадистката групировка пое отговорност и за взрива в супермаркет в
Коментари Харесай

”Ислямска държава” пое отговорност за нападението пред християнска църква в Египет

Джихадистката формация пое отговорност и за гърмежа в супермаркет в Санкт Петербург. Терористите от групировката " Ислямска страна " поеха отговорност за атентата пред християнска коптска черква в предградие на Кайро.

При нападението починаха минимум единайсет души.

Джихадистката формация пое отговорност и за бомбения гърмеж в супермаркет в Санкт Петербург, при който бяха ранени 13 души.

Полицията в египетската столица Кайро разпознава нападателя. Това са съобщили от вътрешното министерство, представени от локални медии.

Той е 33-годишният Ибрахим Исмаил Мустафа, служащ в цех за алуминий. Мъжът е прочут на полицията поради предходни свои участия в сходни офанзиви.

Ислямски екстремисти поеха отговорност за няколко набези против огромното християнско малцинство в Египет през последните години, в това число две бомбени набези на Цветница през април и детонация в най-голямата коптска катедрала в Кайро през предишния декември, при която починаха 28 души.

Полицията ускори ограниченията за сигурност към църквите преди коледните празници на коптите на 7 януари, разполагайки служители на реда пред християнски места и монтирайки железни детектори в някои от по-големите църкви.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР