Джиан Г. е служител на китайска тайна служба, заяви германският

...
Джиан Г. е служител на китайска тайна служба, заяви германският
Коментари Харесай

Германия арестува служител на Парламента на ЕС заради твърдения, ...

" Джиан Г. е чиновник на китайска загадка работа ", съобщи немският прокурор в бомбастично изказване във вторник сутринта, осведоми " Политико ".

 

" От 2019 година той работи за немски член на Европейския парламент. През януари 2024 година обвиненият неведнъж е предавал информация за договаряния и решения в Европейския парламент на клиента си от разследващата работа ", добави прокурорът.

 

Европейските зелени побързаха да призоват за ускорена инспекция в Брюксел по отношение на ареста.

 

" Автокрации като Китай и Русия интензивно се пробват да подкопаят нашите демокрации в Европа. Това би трябвало да спре. Разследването в границите на Европейския парламент би трябвало да се форсира ", съобщи Тери Райнтке, водещ претендент на европейските зелени. " Ние настояваме за предварителни резултати преди изборите. Последствията би трябвало да последват бързо. Хората, които протягат ръка на интегритета на нашите демокрации, би трябвало да бъдат подведени под отговорност. "

 

В понеделник немските управляващи арестуваха и трима души, обвинени в даване на информация за военни технологии на китайска разследваща работа.

Китайското посолство в Берлин отхвърли обвиняванията и прикани Германия " да спре да употребява обвиняването в шпионаж за политическо манипулиране на имиджа на Китай и за оклеветяване на Китай ", заяви немската социална телевизия Deutschlandfunk.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР