Джеймс Пакстън изнесе най-впечатляващото питчерско представление за Сиатъл Маринърс през

...
Джеймс Пакстън изнесе най-впечатляващото питчерско представление за Сиатъл Маринърс през
Коментари Харесай

16 К: Питчер на Сиатъл вдигна страйкаут летвата

Джеймс Пакстън изнесе най-впечатляващото питчерско зрелище за Сиатъл Маринърс през последните две десетилетия в МЛБ единствено с цел да види по какъв начин булпенът пропилява задатък от 2:0 и " моряците " губят с 2:3 от гостуващия Оукланд Атлетикс. Стартерът на домакините направи върховите от началото на сезона 16 страйкаута за 7 ининга и съобщи топката с чиста преднина.

Сменилият го Хуан Никасио (BS 1) небрежно изпусна надзор и сервира двоен хоумрън на Джед Лоури, с който " А " -тата изравниха в 8-ия. В 9-ия пък Едуин Диас (L 0-1) бе разстрелян със соло снаряд от Марк Каня. Риливърът на гостите Блейк Трейнън (W 2-1) прекара последните две отбрани на хълма и заслужи непредвидената победа на своите.



Така напразно отидоха всички старания на 29-годишния канадец Пакстън, който излезе на трето място в клубната класация на Сиатъл за най-вече страйкаутове в един мач. Пред него е единствено различен левичар – легендата Ранди Джонсън, който има два мача с по 19 и един с 18.

Членът на Залата на славата има и два мача с по 16 страйкаута, като тази кота са достигали още двама питчери на Маринърс – десничарят Майк Мур и левичарят Марк Лангстън по един път. Последният от всички тези случаи е на 8 август 1997 година, когато Джонсън записва 19 К в шътаут против Чикаго Уайт Сокс (5:0).



Тази нощ Сиатъл поведе с 2:0 в 3-тия ининг. Район Хийли удари хоумрън, а Хеан Сегура добави RBI-сингъл против стартера на Оукланд Брет Андерсън.

Домакините на ст. " Сейфко Фийлд " имаха благоприятни условия и в края на мача, само че не се възползваха от цялостни бази и в 8-ия, и в 9-ия. В първия случай Нелсон Крус и Мич Ханигър поеха поредни страйкаутове от Трейнън, а в последното нахлуване Сегура удари навън по земя за завършек на мача.



Сиатъл Маринърс - Оукланд Атлетикс 2:3

ст. " Сейфко Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ОУКЛАНД
0
0
0
0
0
0
0
2
1
3
8
0
СИАТЪЛ
0
0
2
0
0
0
0
0
0
2
9
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 2 МАЙ:

Американска лига

Бостън Ред Сокс - Канзас Сити Роялс 5:4
Минесота Туинс - Торонто Блу Джейс 4:0
Кливланд Индиънс - Тексас Рейнджърс 12:4
Детройт Тайгърс - Тампа Бей Рейс 3:2 (12 ининга)
Хюстън Астрос - Ню Йорк Янкис 0:4
Лос Анджелис Ейнджълс - Балтимор Ориолс 10:7

Национална лига

Чикаго Къбс - Колорадо Рокис 2:11
Сан Франциско Джайънтс - Сан Диего Падрес 9:4
Вашингтон Нешънълс - Питсбърг Пайрътс 9:3
Ню Йорк Метс - Атланта Брейвс 0:7
Синсинати Редс - Милуоки Бруърс 1:3
Маями Марлинс - Филаделфия Филис 0:6
Аризона Дайъмъндбекс - Лос Анджелис Доджърс 1:2

Интерлига

Сейнт Луис Кардиналс - Чикаго Уайт Сокс 3:2

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР