Джейми Оливър, този слънчев лъч и вдъхновение за всички любители

...
Джейми Оливър, този слънчев лъч и вдъхновение за всички любители
Коментари Харесай

Сбогом на ресторантите на Джейми Оливър

Джейми Оливър , този безоблачен лъч и ентусиазъм за всички фенове на храната, наподобява, ще бъде заставен да затвори заведенията за хранене си. 1300 работни места са изложени на риск, откакто KPMG вкараха административен надзор върху групата му италиански ресторанти –  Bаrbecoa и Fifteen . Общо 25 заведения са наранени от тази мярка.

" Бих желал да благодаря на всички клиенти, които се любуваха и ни подкрепяха през последните две десетилетия. Беше същинско наслаждение да ви сервираме. Стартирахме Jamie's Italian през 2008 година с желанието да повлияем положително на междинния пазар, като прибавяме стойност и висококачествени съставки, най-високи стандарти при месото и необикновен екип, с който споделях моята пристрастеност за добра храна и обслужване. И направихме тъкмо това. "

Славата на Джейми Оливър се дължи на неговите книги и телевизионни излъчвания, предавани в десетки страни, откакто се появяват за пръв път преди 20 години във Англия. Джейми е прочут и с акциите си за здравословно хранене, в това число в учебни заведения. 

" Разбирам какъв брой мъчно е за всички наранени. "

Неговата верига е последната жертва на комерсиалната атмосфера на английската High Street. Бизнесът му е в рецесия от две години. През 2017-а той затвори последния от заведенията за хранене Union Jack, както и списанието си Jamie, което съществуваше съвсем 10 години. През декември същата година той влага 3 милиона паунда в ресторантския си бизнес. 

Според Саймън Мидловски, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма Gordons и специалист, Джейми Оливър не е бил на равнището на изменящата се среда и трендове. 

" За да бъдеш сполучлив в този бранш, би трябвало да еволюираш непрекъснато – от менютата и избора на питиета, до метода, по който се свързваш с клиентите. Изправени пред по-високи наеми, покачващи се цени на храните и все по-голяма конкуренция, заведенията за хранене би трябвало да показват особеното – не е случайност, че по-малките марки, със независимост и гъвкавост да поддържат нещата свежи, са тези, които се показват добре. "  

 
Да бъдеш при Джейми Оливър
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР