Джейми Оливър е истински корифей в света на кулинарията. Освен,

...
Джейми Оливър е истински корифей в света на кулинарията. Освен,
Коментари Харесай

Кулинарни съвети от Джейми Оливър

Джейми Оливър е същински корифей в света на кулинарията. Освен, че постоянно търси здравословни други възможности на най-вредните храни като бургери и пържени картофки, Джейми издал 16 кулинарни книги със препоръки и трикове за готвене.

За вас събрахме 5 от най-хубавите му препоръки, с които ще се превърнете в същински майстор-готвач в кухнята и постоянно ще приготвяте обичаните си ястия по най-съвършения и апетитен метод.

 Кулинарни препоръки от Джейми Оливър

Как да приготвяте пържола (стек)

Джейми поучава в никакъв случай да не я готвите незабавно в случай че одеве сте я извадили от хладилника. Оставете я най-малко един час на стайна температура, другояче ще бъде стегната и жилава откакто я приготвите. Освен това, дано блестящо аления цвят не ви тормози – приблизително изпечената пържола (medium rare) оказва помощ на усетите и ароматите да изпъкнат. Джийми предлага още две неща: когато я печете, да я обръщате на всеки 30 минути, а откакто я извадите, да не я сервирате незабавно, с цел да си поеме соковете.

Как да приготвяте риба

Най-добрия “приятел ” на рибата съгласно Джейми е сосът, а най-големият “враг ” пресготвянето. Сосът несъмнено би трябвало да е съгласуван с типа риба, а не да се употребява повсеместен. При пресготвянето пък, без значение от типа риба, тя става суха и се губят усетите и ароматите й.

Как да приготвяте пържени картофки

Три са основните думи на Джейми за идеални картофки: 140 градуа, слънчогледово олио и сол. Освен това, Джейми поучава да употребявате огромен тиган, тъй че да не прекалите с олиото и да следите по кое време картофките ще получат златисто кафява коричка.

Как да приготвяте бургер

Ако имате опция, Джейми предлага да си смелите каймата сами или да я купите от месар, който да я смели пред вас. Добавете сол и изпечете кюфтетата – не ви е ноебходимо нищо друго.

Как да приготвите паста

Сварете ги в огромен съд с вода, бъркайте понякога с дървена лъжица и несъмнено, ги пробвайте преди да ги свалите от огъня. Джейми поучава да запазите водата в която са се варили за сос за макарони или за дург, който е пресъхнал.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР