Джейкъб Френкел, председател на УС на американската инвестиционна банка JP

...
Джейкъб Френкел, председател на УС на американската инвестиционна банка JP
Коментари Харесай

Прочут US-банкер огласи най-голямата заплаха за световната икономика, напомни дори за Голямата депресия

Джейкъб Френкел, ръководител на УС на американската капиталова банка JP Morgan Chase International, съобщи, че комерсиалната борба сред Съединени американски щати и Китай е най-голямата опасност за международната стопанска система през днешния ден, съобщи CNBC, представена от Блиц.

" Това към момента не е комерсиална война, бих споделил, че към този момент има някакви конфликти. Смятам, че всички би трябвало да помним злополуката от 1931 година, когато богатството желание да бъдат непокътнати американските работни места, стана катализатор на Голямата меланхолия. Трябва да се стремим да избегнем това непременно ", изясни Френкел.

Банкерът означи, че страните по света са прекомерно взаимозависими и взаимосвързани, с цел да разрешат такива дейности.

" Ние не можем да си позволим да се стреля един различен.  Свят, в който работи правилото. " Око за око ", е един свят, където има прекалено много слепи хора ", заключи банкерът. 

По-рано президентът Доналд Тръмп подписа меморандум за " Борбата с икономическата експанзия в Китай ". Документът разрешава на Съединени американски щати да постановат едностранно ограничавания върху вноса от КНР. 

Пекин неведнъж е подчертавал, че не желаят комерсиална война, само че не се опасява от нея и имат всички благоприятни условия да отбрани на националните си ползи.

От 1 април Китай наложи мита върху 128 артикули от Съединени американски щати, а по-късно бяха добавени още 106 позиции в този лист. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР