Джесика Пегула не започна новия си сезон по най-убедителния начин,

...
Джесика Пегула не започна новия си сезон по най-убедителния начин,
Коментари Харесай

Трети кръг за третата поставена: Пегула не спира с победите след триумфа на United Cup

Джесика Пегула не стартира новия си сезон по най-убедителния метод, като инкасира проваляне от Петра Квитова в дебютния си мач тазгодишната тенис акция, само че стремително претърпя цялостна трансформация в представянето и имаше фундаментално значение за триумфа на родината си на United Cup, където също по този начин повали Ига Швьонтек. Американката през актуалната седмица съумя да продължи мощните си игри на австралийска земя и в Мелбърн, като в хода на днешния ден реализира шеста поредна победа, сломявайки Алиаксандра Саснович за час и 32 минути на корта - 6:2 7:6(5). С този си триумф международната номер 3 продължава напред към третия стадий в конкуренцията, където идващото ѝ затруднение ще бъде една всред Марта Костюк и участващата с " уайлд кард " домакинска представителка Оливия Градецки, чийто наставник е последната носителка на трофея от надпреварата Ашли Барти.

Началото на дуела за американката се оказа повече от свръхзвуково, откакто завоюва 8 от първите 10 точки за мача и се откъсна напред с пробив задатък. Впоследствие Пегула позволи прочут спад и международната номер 38 беше единствено на една точка разстояние от това да оправдава позицията си на корта, само че здравите нерви на шампионката от United Cup излязоха на пиадестала и тя даже съумя да дублира преднината си, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част стартът на третата ракета на света беше подобен с този ѝ от началото на конфликта, като тя отмъкна противниковия начален удар и поведе в резултата по пътя към крайния триумф. Постепенно представянето на беларуската навлезе в напредък и тя на два пъти се завърна от пробив пасив, с цел да провокира изиграването на тайбрек. В дългия гейм Пегула си завоюва ранно преимущество, излизайки напред с 2:1 точки, като до самия край нито за секунда не позволи да изгуби водачеството и чрез следващата порция неточности от страна на Саснович, подпечата мястото си в идната фаза на Аустрелиън Оупън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР