Джереми Айрънс като професор в университет, с туидено сако, кадифени

...
Джереми Айрънс като професор в университет, с туидено сако, кадифени
Коментари Харесай

Нощен влак за Лисабон/Night Train to Lisbon

Джереми Айрънс като професор в университет, с туидено сако, кадифени панталони и очила с рогови рамки. Не мога да пропусна филм с сходен основен воин.

Всъщност, създателят на романа „ Нощен трен за Лисабон “ Паскал Мерсие е професор по философия и това проличава в екранизацията надалеч освен по основния воин. Историята се върти към една книга, фрагменти от която Джереми Айрънс чете от самото начало и всички те са прелестни и доста метафизичен.И по този начин, в един дъждовен ден в Берн, професор Грегориус избавя едно момиче, което се кани да се хвърли от моста. Скоро момичето си потегля и му оставя едно алено палто и една книга. „ Ако приемем, че изживяваме единствено една дребна част от живота, който е вътре в нас, какво става с останалото от него… “ написа на първата страница от книгата. А когато от нея изпада билет за Лисабон, приключението стартира.

Неизживения си живот потегля да търси професорът. И попада по дирите на една остаряла история, в която са забъркани политика, изменничество, героизъм, храброст, обич и едно огромно другарство. Младият Амадео, създател на книгата, е съумял за напълно малко години да изживее целия живот, който му е бил даден, оставяйки следи в душите на всички, които са го познавали. Професор Грегориус ще ги обиколи един по един. Всяка последваща среща ще ни приближава до някоя загадка и ще ни разкрива идващ незабравим артист – Марта Гедек, Бруно Ганц, Лена Олин, Мелани Лаурент, Кристофър Лий, Шарлот Рамплинг… Филмът е същинско кино наслаждение.

Накрая Грегориус ще би трябвало да избере къде се случва онази част от живота, която оставяме неизживяна. Финалът е умно не-холивудски.

Филмът е част от програмата на идната Киномания.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР