Джавад Ел Джемили се превърна в седмия мароканец, който облича

...
Джавад Ел Джемили се превърна в седмия мароканец, който облича
Коментари Харесай

Джавад Ел Джемили e седмият марокански футболист в Левски

Джавад Ел Джемили се трансформира в седмия мароканец, който облича екипа на Левски, написа " Тема Спорт ". Крилото е роден и израснал в Испания, само че родителите му са от северноафриканската страна. Същият е казусът с нападателя на " сините " Билал Бари, който е родом от френския град Ланс и Фейсал Рерас - израснал в Белгия.

Но с какво са запмнени играчите от страната, която стана четвърта на последното Световно състезание. От първите, които пристигнаха на " Герена " думите са - кавги и произшествия отвън терена. Имаше и подобен, който остави диря и сега се подвизава в Серия А - Мехди Бурабия.
 Левски събра съвсем 14 000 лв. от екипите в мача с Пирин
Левски събра съвсем 14 000 лв. от екипите в мача с Пирин

Вижте детайлности

Първите двама мароканци, които бяха привлечени в Левски бяха Юсеф Рабех и Шакиб Бензукан. Те пристигнаха по експлицитното гледище на Станимир Стоилов през 2007 година, като бяха считани за едни от най-големите гении на Мароко. Подписаха като юношески национали на страната, само че проблемите в главите им попречиха да разпрострат капацитета си при сините. Рабех изигра 77 дуела за столичани, а Бензукан 46 мача.

Двамата станаха първенци с Левски през 2009 година, само че по-късно си потеглиха поради свадите отвън терена. Катастрофа под въздействието на алкохол и последвало сборичкване преля чашата. През 2008 година на " Герена " дойде и Рашид Тиберканин. Халфът също подвигна купата, само че бързо се сдуши с Рабех и Бензукан, което му костваше една година престой при сините и 19 мача във всички шампионати с три осъществени гола.
 Промениха фасадата на Сектор
Промениха фасадата на Сектор " А " на " Герена "

Вижте детайлности

Следващият марокански футболист, който пристигна в Левски бе Мехди Бурабия. Това се случи при започване на 2016 година, а халфът бе играл у нас още за Локомотив Пловдив и Черно море. Играчът бързо се трансформира в съществена фигура на отбора и с положителните си изяви притегли вниманието на турския Коняспор на идната година и мина в южната ни съседка. През 2018 година последва трансфер в Серия А, обличайки екипа на Сасуоло, а в този момент е съществена фигура в халфовата линия на Специя. Именно по неговите стъпки се надяват от " Герена " да тръгне и Джавад Ел Джемили.

През февруари 2021 година Левски подписа с Фейсал Рерас. Защитникът дълго бе отвън терените и това незабавно си пролича при сините, макар престоите му в шотландските Хартс и Хибърниън. Бранителят изигра единствено осем мача с екипа на столичани и небрежно се стигна до разлъка. Последният мароканец, който дойде на " Герена " същата 2021-ва бе Билал Бари, пристигнал от Монтана.

След сложното начало нападателят стартира да бележи попадения и за момента има на сметката си 13 в 63 дуела във всички шампионати. За неприятен шанс той се контузи тежко през септември и претърпя интервенция на коляното, която го извади отвън терените до края на сезона. Предстои да забележим по какъв път ще поеме Джавад Ел Джемили.
 Ел Джамили с първа подготовка със
Ел Джамили с първа подготовка със " сините "

Очаква се нападателят да бъде организиран с картотека и да попадне в групата за мача с Лудогорец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР