Джамия в град Заандам в северозападна Холандия претърпя исламофобско нападение

...
Джамия в град Заандам в северозападна Холандия претърпя исламофобско нападение
Коментари Харесай

Счупиха прозорците на джамия в Холандия, няма пострадали

Джамия в град Заандам в северозападна Холандия претърпя исламофобско нахлуване във вторник, съобщи Анадолската организация.

Нанесени са вреди по постройката, само че няма потърпевши.

" Не знаем кой е направил офанзивата, само че се тормозим. Притесняваме се, че към този момент се стъмва рано, изключително през зимата, а нашите възпитаници вечер учат вяра в джамията ", сподели доктор Исмаил Генч, представен от Анадолската организация.

Генч сподели, че пазачът, който е пристигнал в джамията, е отбелязал обстановката и добави, че в никакъв случай до момента не са се сблъсквали с подобен случай.

Той сподели, че на джамията не са нанесени други повреди, с изключение на счупени прозорци и че нападателите ще станат ясни, откакто бъдат прегледани охранителните камери.

Припомняме, че в Европа откакто френският президент Еманюел Макрон подлага на критика исляма, а карикатури с пророка Мохамед още веднъж се появиха.
 Меркел е съгласна с Макрон и Курц - погват ислямистите и пазят границите на Шенген
Меркел е съгласна с Макрон и Курц - погват ислямистите и пазят границите на Шенген

Курц: Тероризмът има идеологическа основа - ислямизмът и политическият ислям

Европейските страни би трябвало да обезпечат съгласуван бърз отговор на съществуващата терористична опасност . Това съобщи във вторник Макрон на конференция след европейска конференция за битка с тероризма.

Видеоконференцията за сигурност се организира с присъединяване на немския канцлер Ангела Меркел , френския президент Еманюел Макрон , австрийския канцлер Себастиан Курц , холандския министър председател Марк Рюте и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен .

Франция, в която се намира най-голямата мюсюлманска общественост в Европа, бе наранена от поредност ислямистки набези през последните години. Тунизиец , който крещеше " Аллаху Акбар ", в черква във френския град Ница преди две седмици.

Френският президент провокира митинги в мюсюлманския свят след .

Макрон разяснява по-рано, че демонстрира, че заплахата от тероризъм може да идва отвред , в това число от лица, изпратени от други страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР