Джак Ръсел териерът първоначално е бил отглеждан за преследване на

...
Джак Ръсел териерът първоначално е бил отглеждан за преследване на
Коментари Харесай

Как да храним Джак Ръсел териер?

Джак Ръсел териерът в началото е бил отглеждан за гонене на лисици в бърлогите им. В днешно време тези кучета са най-вече домашни животни. За тази енергична порода е извънредно значимо диетата на Джак Ръсел териер да обезпечава цялата сила, от която се нуждаят.

Днес ще разгледаме някои храни /освен гранули и консерви/, които може да давате на вашето куче от порода Джак Ръсел, с цел да бъде крепко и щастливо.

Банани

Бананите са изцяло безвредни за кучета, в случай че животните не ядат по доста. Плодът съдържа субстанции, които кучетата мъчно получават от други артикули: витамини В, С и калий.

Моркови

Морковите са здравословна закуска за вашия домакински любим. Те са включени в доста храни за кучета, защото морковите съдържат бета-каротин, който е потребен за зрението на животното. Този зарзават е нужен и за кожата, и козината на кучето, тъй че би трябвало да бъде включен в диетата на Джак Ръсела.

Ориз

 Джак ръсел териер?

Вареният ориз е чудесна храна за Джак Ръсел териер. Добре сварен той е източник на въглехидрати за вашия домакински любим.

Тиква

В света на кучетата тиквата е суперхрана. Тя се употребява за лекуване на стомашни болести, в това число запек и диария. Можете да я давате на вашето куче сварена или в недопечен тип.

Риба

Варената риба е един от най-хубавите артикули за кучета, тъй като е постно месо. Рибата е богата на мастни киселини, които кучето мъчно получава от други артикули.

Фъстъчено масло

Кучетата не трябва да ядат ядки, само че могат да ядат фъстъчено масло. Защо? Фъстъците не са ядка, а растение от семейство Бобови. Кучетата обичат фъстъчено масло.

Маруля

По-голямата част от зеленината е подобаваща както за кучета, по този начин и за хора. Тя постоянно се прибавят към кучешката храна, защото в нея има доста витамини А, К и С.

 Круши за Джак Ръсел Териер

Круши

Крушите са превъзходен източник на хранителни субстанции, само че порциите би трябвало да са дребни и семената, и сърцевината би трябвало да бъдат отстранени.

Ябълки

Ябълката съдържа доста витамини и минерали. Това е и много твърда и влакнеста храна, която е потребна за кучешките зъби. Трябва да се дава в умерени количества и да се отстранен семената и сърцевината, тъй като съдържат цианид. Това е отрова както за хората, по този начин и за кучетата.

Ако въпреки всичко сте решили да наблегнете на кучешка храна, значимо е да знаете, че би трябвало да осигурявате на своя домакински любим висококачествена суха и течна храна. В тях се съдържат доста от нужните витамини и минерали, с които вашето куче ще е пламенно, щастливо и най-важното - крепко.

Прочетете още за развъждането на джак ръсела!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР