Джъд Тръмп спечели най-престижния снукър турнир Мастърс за първи път

...
Джъд Тръмп спечели най-престижния снукър турнир Мастърс за първи път
Коментари Харесай

Джъд Тръмп шокира Рони О`Съливан и спечели Мастърса в Лондон

 Още един първенец отпадна от Мастърса в Лондон
Джъд Тръмп завоюва най-престижния снукър шампионат " Мастърс " за първи път в кариерата си, откакто победи с лекост суперзвездата Рони О`Съливан с 10-4 фрейма.

Ракетата, който е рекордьор по трофеи в конкуренцията, бе за 13-и път на финала в " Александра Палас " в Лондон, а Прическата му нанесе най-тежкото проваляне в борба за трофея.

След първата сесия във финала Тръмп водеше със 7-1 фрейма против О`Съливан, като се нуждаеше единствено от три фрейма във вечерната сесия. Той записа серии от 89, 87 и 56 точки, с цел да поведе против именития си противник, а Ракетата се разписа едвам в петия фрейм.



Вечерната сесия стартира обещаващо за Рони, който взе фрейм, само че Джъд отвърна със серия от 88. Сенчъри брейк от 114 точки даде очаквания на опитния англичанин за поврат, само че Тръмп охлади мераците му с поредност от 68 точки и задатък от 9-3.

Прическата съобщи реда на О`Съливан в самото начало на 13-ата партия. Той разчисти всичко пред себе си със сенчъри брейк 991 на стойност 109, с цел да понижи най-малко симовлично изоставането си на 4:9.

Рони можеше да вземе и идващия фрейм, само че сбърка розова за ъгловия джоб и Тръмп го наказа с брейк от 53, печелейки 200 000 паунда и красивия трофей. За Ракетата останаха " скромните " 90 000 паунда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР