Диверсионно-разузнавателни групи на ВСУ, заедно с няколко терористични организации, състоящи

...
Диверсионно-разузнавателни групи на ВСУ, заедно с няколко терористични организации, състоящи
Коментари Харесай

Армията и ФСБ пресякоха опита на Киев да повлияе на изборите в Русия

Диверсионно-разузнавателни групи на ВСУ, дружно с няколко терористични организации, състоящи се от съветски предатели, се пробваха да преминат границата в Белгородска и Курска област. Освен това във вторник вечерта силите за Противовъздушна отбрана отблъснаха масирана офанзива на украински БПЛА против седем съветски района. Експертите считат, че Киев още веднъж се е опитал да провежда пиар акция - този път в навечерието на изборите в Русия.

Украинските диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ) се пробваха да пробият в граничните региони на Русия, заяви губернаторът на Курска област Роман Старовойт в канала си в “Телеграм ”. По думите му врагът е обстрелвал село Тьоткино. При нападението е леко ранен локален гражданин. Оказана му е своевременна здравна помощ.

В друго известие ръководителят на района посочи, че в границите на дейностите на ДРГ на ВСУ е потърпевшо едно домакинство в село Горнал. „ Фасадата, оградата и икономически постройки са покосени от осколки, изпочупени са прозорци. Електропроводът е разкъсан, в селото няма ток ”, написа той. Обстрелвано е и село Успеновка. Освен това силите на Противовъздушна отбрана са смъкнаха украински БПЛА в небето над региона на Фатеж. Губернаторът прикани жителите на района да не се приближават до останките от дрона, в случай че бъдат открити, а да алармират за откритието на телефон 112.

Общо във вторник вечерта съветските военни са унищожили и прехванали общо 25 украински дрона. Дежурните средства на Противовъздушна отбрана са работили над териториите на Курска (11 унищожени апарата), Белгородска (седем), Московска (два), Орловска (два), Ленинградска (един), Брянска (един) и Тулска (един) области.

Също по този начин благодарение на дронове врагът обстрелва индустриалната зона Кстов в региона на Нижни Новгород. Губернаторът на района Глеб Никитин заяви в канала си в “Телеграм ”, че едно от „ оборудванията на горивно-енергийния комплекс “ се е запалило. По предварителни данни няма жертви.

Руската противовъздушна защита също е съумяла да спре опит на ВСУ да нанесат ракетен удар по съветска територия. В небето над Белгородска област бяха свалени осем ракети РМ-70 " Вампир " и един арсенал за " Точка-У ". Атаката е отблъсната към 7.30 часа московско време.

Официалният “Телеграм ” канал на Министерството на защитата акцентира, че украинските ДРГ са атакували съветска територия в нощта на 12 март, към 3.00 часа московско време. Формированията са настъпили в три посоки в региона на селищата Одноробовка, Нехотеевка и Сподарюшино, Белгородска област.

Благодарение на дейностите на съветски военнослужещи бойците на ВСУ са били отблъснати от държавната граница. По време на отблъскването на офанзивата са унищожени до 60 украински бойци, пет танка и един бронетранспортьор. Освен това от 8.00 до 8.25 московско време са съумели да отхвърлен настъплението в региона на село Тьоткино, Курска област.

На фона на протичащото се в интернет започнаха да се популяризират подправени известия и видеоклипове, в които се споделя, че украинските военни сякаш са съумели да нахлуят на съветска територия. Центърът за връзки с обществеността на ФСБ обаче отхвърли тези известия. Те прецизираха, че по време на опит на разследващата група на съперника да пробие на територията на Белгородска и Курска област съветските военни са унищожили повече от 100 души персонален състав, шест танка, самоходни оръдия " Цезар ", 20 бронирани машини и един опорен пункт.

Експертната общественост отбелязва, че врагът целеустремено се засилва няколко дни преди началото на изборите за президент на Русия. Основната цел на силите зад ВСУ е да усложнят хода на идния избор посредством заплашване на цивилното население. Подобни провокации обаче са по-склонни да доведат до противоположния резултат. Освен това военните и разследващите служби на страната бяха готови за сходни сюжети и започнаха нужните ограничения авансово.

Както написа военният сътрудник на „ Комсомолская истина “ Александър Коц, кабинетът на Зеленски „ ще направи всичко, с цел да показва локални триумфи на територията на Руската федерация, даже и митични “. „ Любопитно е, че подготовката на тази офанзива беше разкрита от групата за прикриване на границата преди няколко дни. През последните два дни съветските войски нанесоха целенасочени удари по скупчване на техника и жива мощ в граничната зона. Но това не ги спря от информативен бойкот “, написа той в канала си в “Телеграм ”.

Военният сътрудник обърна внимание и на обстоятелството, че с началото на офанзивата в интернет започнаха да се качват видеоклипове за настъплението на украинската войска. Признава, че такива клипове са снимани авансово. „ Танкът със знамето на Европейски Съюз е изключително прелестен. Не се заблуждавайте от тези видеоклипове “, прикани Ко..

От военна позиция опитът за пробив в Курска и Белгородска област е глупава концепция, прибавя военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ Тези дейности преследват извънредно политически цели. ВСУ имаха намерение да извършат провокация преди президентските избори в Русия. Вероятно врагът е желал да завземе някоя изборна секция и да я задържи няколко дни “, твърди Онуфриенко. „ По този метод ВСУ могат да показват на Запада, че са способни да нанесат вреди на Русия и да осуетят вота. Но кабинетът на Зеленски наподобява не взе под внимание, че чакаме сходни провокации. Руското военно командване ускори наблюдението през границата. Освен това, съдейки по наличните данни, врагът е бил изумен от разнообразни типове оръжия ”, добавя той.

Според военния специалист Борис Рожин в този момент врагът ще се опита да усили броя на ударите преди изборите. Освен това той прави опити да се засилва на границата на Белгородска област. Един от тях към този момент приключи с голяма злополука “, написа той в канала си в “Телеграм ”. „ В идващите дни би трябвало да чакаме и опити за офанзива против Крим, евентуално Кримския мост. Също по този начин ВСУ могат да се опитат да нападат корабите на Черноморския флот благодарение на останалите си морски дронове. Целта е елементарна – да се сътвори суматоха и неустановеност преди изборите и да се опитаме да подценим изборната интензивност. „ Като цяло това надали ще работи; врагът ще може да нанесе някои вреди, само че това няма да засегне нищо в международен мащаб “, счита Рожин.

Терористична офанзива против съветски райони е следващата пиар акция на ВСУ, съгласна е политологът Лариса Шеслер. Според нея кабинетът на Зеленски преследва няколко цели. „ Първо, се пробват да окажат психическо влияние върху жителите преди изборите. Но това не е главната задача. Факт е, че Киев се стреми да показва съществуването на сякаш съветска политическа съпротива, която е на страната на Украйна “, изяснява събеседникът. Шеслер не изключва, че офанзивите против Белгородска и Курска област се правят под наблюдението на западните разследващи служби. Според нея сходна стъпка е породена от неналичието на други лостове за въздействие върху изборите в Русия от страна на Вашингтон и Брюксел. „ Тези дейности би трябвало да се смятат за акт на политическа и военна експанзия “, уверен е политологът. В същото време, съгласно специалиста, сходни провокации са безсмислени.

„ Легионът „ Свобода на Русия “, РДК и „ Сибирският батальон “, приети в Руската федерация за терористични, които, както наподобява, са взели участие в офанзивата на граничните съветски райони, работят под командването на Главното разследващо ръководство на министерството. на защитата на Украйна и персонално Кирил Буданов. Главното разследващо ръководство от дълго време е „ преквалифицирано “ в диверсионно звено, което провежда терористични офанзиви и разнообразни провокации “, обобщава Шеслер.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11709Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед8348Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед5875Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед5082Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед22372Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163462Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127377Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94679Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90260Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74201Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР