Varna24.bg от искане, изпратено до комисията по Транспорт, която заседава

...
Varna24.bg от искане, изпратено до комисията по Транспорт, която заседава
Коментари Харесай

Варненци искат нощен градски транспорт поне по две линии

Varna24.bg от искане, изпратено до комисията по " Транспорт ", която заседава през днешния ден. Ето и тяхното искане:

" Ние, долуподписаните живущи в гр. Варна, посредством актуалната подписка показваме безапелационното ни разбиране, че обезпечаването на съответна транспортна услуга, което е обвързване на Община Варна, включва и нощен градски превоз.

Варна е морската столица на България и известна туристическа дестинация. Все повече интернационалните компании предлагащи аутсорсинг услуги отварят офиси в града и работят с ексцентрично работно време. Доказано е, че градовете със система за нощен градски превоз обезпечават доста повече благоприятни условия за бизнеса, културния и развлекателния живот, туризма, усъвършенстват подвижността и подсигуряват по- висока сигурност както на пътя, по този начин и в кварталите.

Предлагаме въвеждането на две нощни линии:

Линия 1- движеща се по маршрута на съществуващата линия 148 с период на придвижване 60 минути, от среднощ до 5 сутринта и Линия 2 - движеща се по маршрута на съществуващата линия 17А с период на придвижване 60 минути, от среднощ до 5 сутринта ", се споделя в подписката на локална инициативна група " За Галата ". 

В друго искане до комисията от поданици на регион " Аспарухово " пък се упорства на кръстовището на булевардите " Мара Тасева ", " Първи май " и ул. " Кирил и Методий " в кв. " Аспарухово " да бъдат поставени светофарна уредба и камера за скорост. Предложението е по отношение на " неконтролируемото придвижване на коли и мотори след осъществения ремонт на " Мара Тасева " и " Първи май ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР