...

<div .txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px;
}
/* Audio:
Коментари Харесай

Разтърсващият разказ на медицинска сестра от Бургас: Заплашват, че ще ни сменят с филипинки, а заплатите се определят на база политическа принадлежност!


Това разкри в разтърсващо изявление за Burgas24.bg бургаската здравна сестра Кристина Иванова. През годините тя е работила в едни от най-тежките отделения, сблъскала се е с компликации и несправедливости, които в последна сметка са я принудили да емигрира. Днес бургазлийката към момента работи като здравна сестра, само че в чужбина, където заплащането и отношението нямат нищо общо с тези в България.

В петък Кристина Иванова ще се прибере в Бургас, с цел да поддържа своите сътрудници и другари. С изявлението, което даде за Burgas24.bg здравната работничка се надява да вдъхне кураж на тези, които треперят за работните си места и нищожните си хонорари и да им каже, че смяната стартира точно от тях.

" Уважаеми, господа ръководещи! Представяме Ви най-основните си претенции, с цел да се резервира специалността медицински експерт в България. Защото ни омръзна да бъдем недооценени. Защото желаеме естествени заплати и положителни условия на труд. Защото ние се грижим за здравето Ви. Защото не желаеме повече да носим системата на тил. Стига толкоз! Вие имате ли волята да сложите ред? Даваме ви период до 1-и април, по-късно – нов митинг ", безапелационна е здравната сестра. По време на диалога ни тя обърна внимание на няколко съществени парадокса – за какво синдикатите не пазят ползите на медицинските служащи и на какъв принцип завеждащите отделения дефинират заплатите на личния състав си.

" Често рискуваме живота си, влизайки в рискови квартали, при хора от малцинствата, които не заплащат здравни осигуровки, само че са с огромни искания. Често ни бият и малтретират. Молим и призоваваме да се откри метод, по който да бъдем охранявани! Това е доста значимо за нас. Как другояче да се грижим за различен живот, когато нашият личен е заплашен ", риторично пита бургазлийката.

Кристина Иванова категорично акцентира, че митингът се провежда от медицинските експерти по здравни грижи, а не от организацията, на която всеки месец заплащат членски импорт.

" Правим го, с цел да може нашите претенции най-сетне да бъдат чути. Защото ни писна да бъдем заплашвани. Да ни споделят - Трайте си, няма да вдигате доста звук, тъй като в противоположен случай ще докараме филипинки или украинки. Нека медицинските сестри в България бъдат спокойни, че това няма по какъв начин да се случи, тъй като никой няма да пристигна да работи за 250 паунда на месец ", увери Иванова.

" Искам да помоля всички хора, които най-малко един път в живота си са употребили медицински услуги, дано да излязат с нас на 1-и март, от 12:00 часа пред общините. В Бургас и всички други градове. Няма ли здраве, няма и живот. Ако нещата вървят по този начин, скоро няма да има медицински сестри. Ще последват моя образец – изселване и работа в чужбина. А тя е постоянно обезпечена ", сподели още здравната сестра.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР