Plovdiv24.bg.От отговора на МО става ясно, че учението изцяло е

...
Plovdiv24.bg.От отговора на МО става ясно, че учението изцяло е
Коментари Харесай

АБВ за инцидента в Чешнегирово: Кой е американският некадърник, неразчел координатите?

Plovdiv24.bg .

От отговора на МО излиза наяве, че учението напълно е било проведено от Съединени американски щати, според съглашение сред двете страни. Припомняме, че при провеждането му американските военни нахлуха с оръжие в завод в село Чешнегирово в работно време и изплашиха до гибел работещите там.

При ежедневните отчети към българските оценители от американска страна обаче не са докладвали за овакантяване региона на учението, нито за каквито и да е произшествия. След случая в Чешнегирово обаче последва поредност дисциплинарни производства във Военна полиция - Пловдив - двама уволнени и други осъдени, измежду които е и Манчев. Младият офицер след няколко месеца е трябвало да прави женитба, тъй че профилът му не се връзва с подхванатото самоубийство.

От АБВ са твърдо решени да стигнат до край за изясняването на този случай - дали става дума за безразсъден случай или оказан напън. Депутатът Владимир Маринов има достъп до класифицирана информация и от партията ще упорстват той да се запознае с всички детайлности от инспекцията на Инспектората на МО.

е безапелационен, че обществото би трябвало да знае какви ограничения са подхванати, откакто американското посолство е осведомено. Трябва да се уточни името и длъжността на този, който от американска страна е направил закононарушение. " Кой е некадърникът от американска страна, който не е разчел координатите на зоната за обучение? Поименно – този е позволил грешката с географското състояние, този – че не е уведомил българската страна " - уточни някогашният вътрешен министър. 

Георги Илчев напомни, че американските бази у нас са основани по съглашение сред България и Съединени американски щати. Останалите страни-членки на НАТО подписват обособени съглашения за използването. Учението в Чешнегирово е на американската войска, а не на НАТО.

Подробности гледайте в прикаченото видео

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР