АрхивБлагодарение на финансовата подкрепа на правителството и лично на премиера

...
АрхивБлагодарение на финансовата подкрепа на правителството и лично на премиера
Коментари Харесай

С още 4 млн. лв. правителството подкрепи изграждането на инфраструктура във Варненска област

Архив
" Благодарение на финансовата поддръжка на държавното управление и персонално на премиера Бойко Борисов ще се обезпечи реализацията на нужните поправки, които по-малките обитаеми места в региона не биха могли да осъществят със лични средства ", посочи депутатът. По думите му 680 000 лева се отпускат за главен ремонт на сектори от уличната мрежа на град Аксаково, в това число и замяна на осветлението и тротоарните настилки.

497 372 лева се обезпечават за реорганизация на ул. " Иван Калчев " в град Бяла, която е в неприятно положение, а е значима за развиването на локалния туризъм. Бяла ще бъде подкрепена и за реконструкцията на детската градина във второто по величина село в общината – Попович. За ремонта е извоюван европроект, а със съдействието на държавното управление ще се покрият разноските за съфинансиране в размер на 348 600 лева

400 000 лева се отпускат за рехабилитация на ул. " Младост " в с. Белоградец, община Ветрино. Със средствата ще бъде сменена остарялата и повредена асфалтова настилка на една от основните пътни прави в селото.

С обезпеченото от страната целево финансиране на стойност 395 219 лева ще се извърши належащата реорганизация и на ул. " Тунджа " в с. Старо Оряхово, община Долни чифлик. Улицата е една от най-натоварените в общината, защото има изход на пътя Варна – Бургас.

1,7 млн. лева се отпускат за ремонт на уличната мрежа в община Дългопол. Средствата ще бъдат вложени в нужната реорганизация на към 3 км улици в град Дългопол, както и на още 8 км пътни прави в селата Аспарухово, Лопушна, Медовец, Цонево, Партизани и Поляците, където остарялата асфалтова настилка е мощно компрометирана и затруднява придвижването.

" Развитието на Северна България е неоспорим приоритет на държавното управление. След като единствено преди дни кабинетът отпусна над 1,349 милиарда лева за градежа на автомагистрала " Хемус ", посредством целево държавно финансиране в този момент още веднъж доста общини получават сериозна поддръжка за своето развиване. Ценим високо тази помощ и напъните на държавното управление да спомага за решаването на редица трупани през годините обратно локални проблеми ", посочи Павел Христов.

Чрез спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините Министерското разпореждане дава общо 145,7 млн. лева Средствата ще се употребяват предпочитано за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица обитаеми места и за осъществяване на инфраструктурни планове – доизграждане на водопроводни мрежи, създаване на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, създаване на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възобновяване на централната градска част на някои обитаеми места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР