Дискусия, организирана от Китайската медийна група и сайта , на

...
Дискусия, организирана от Китайската медийна група и сайта , на
Коментари Харесай

Сътрудничество с взаимни ползи вместо ескалация: От Европа до Азиатско-Тихоокеанския регион /Дискусия/

Дискусия, проведена от Китайската медийна група и уеб страницата " ", на тематика: " Сътрудничество с взаимни изгоди вместо ескалация: От Европа до Азиатско-Тихоокеанския район "

Участници:

Проф. Нина Дюлгерова:  С оптимизъм за предстоящ преговорен развой и интеграция на евразиййското пространство.

Проф. Нако Стефанов:  Китайската национална република - съдействие на основата на взаимноизгодното развиване.

Зорница Илиева:  Напрежение до ръба на парещ спор или съдействие за омиротворяване. От Европа до Азиатско-Тихоокеанския район.

Д-р Румен Петков:  Какви облаги и изгоди носи съдействието на Китай и Европа?

Д-р Владимир Трифонов:  Китайската визия за глобализацията – късмет за кротичък и съразмерен свят.

Станислав Младенов:  Изгрява ли на хоризонта една нова опция за съдействието от Европа до Далечния Изток?

Симеон Миланов:

Геополитика на разделянето: Опитите за разделяне на Евразия и противодействието.

Встъпително слово на Симеон Миланов - водещ полемиката:

Здравейте, уважаеми фенове, за следващ път имам огромното наслаждение да ви поздравявам към една полемика, която имаме достойнството да организираме от онази поредност, за която няколко пъти сме говорили за интернационалните връзки и за развиването им през 21 век и най-много за вероятността им, и изключително за връзките сред Европа и Азия, сред България и Азия. Не просто Азия, а Източна Азия, която, както е известно, в последните най-малко две-три десетилетия се трансформира от ден на ден във фокуса на международното внимание.

И в случай че следваме теорията за пренарежданията на геополитическото, икономическото въздействие, циклите и впрочем, то Източна Азия се трансформира в идващото средоточие на интернационално въздействие на огромните геоикономически, стопански и геополитически процеси, както в миналото такова средоточие на огромни стопански, софтуерни и политически процеси е била, да вземем за пример, Западна Европа. В интервала от 15 до 18-19 век, дори до 20, в случай че би трябвало да сме по точни.

Озаглавили сме нашата полемика,  “Сътрудничество с взаимни изгоди вместо ескалация: от Европа до Азиатско-тихоокеанския район “ .

Защо?

Защото виждаме две паралелни трендове сега в света и в евразийския свръхконтинент:

- Едната наклонност на съдействие, на взаимосвързаност. Ако щете, както беше споделил китайският водач Си Дзинпин: Глобална общественост на споделената орис на човечеството.

- Другата наклонност обаче, е противоположната. Тя е на разцепление, на спорове и борби, основаване на точки на напрежение в евразийския свръхконтинент. Със напълно целенасочената и явна цел - да се приключи и прекъсне съдействието и евразийската интеграция. Евразийска интеграция, когато споделям, нямам поради просто, да вземем за пример, евразийския стопански съюз, който се върти към Руската федерация, а по скоро имам поради евразийска интеграция, както се споделя, от Ирландия, та чак до Китайската Народна Република. Икономическа, комерсиална, софтуерна интеграция на всички европейски и азиатски страни, при, несъмнено, ценене на суверенитета и националните им ползи. Една забавна вероятност, която се открива пред света, само че която, за жалост, е застрашена от нечии ползи.

Вярвам, че през днешния ден полемиката ще ви бъде забавна и доста въпроси, свързани с интеграцията и в случай че щете конвергенцията сред Европа и Азия и пречките пред тази интеграция и това съдействие ще бъдат отговорени.

Благодаря ви.

Наслаждавайте се на полемиката и чакаме вашите мнения.

/ВИДЕО/
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР