Дискусия на тема Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на

...
Дискусия на тема Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на
Коментари Харесай

Младежите в София са свидетели на насилие почти всеки ден


Дискусия на тематика " Принципите на олимпизма против разединението, езика на омразата и зависимостите " се организира в София. В нея участваха обществени служащи и младежи от центрове за настаняване от фамилен вид, оповестява БНР.

Събитието беше подкрепено от Министерството на младежта и спорта и Столичната община, а фокусът беше върху насилието в обществото и методите за превъзмогването на експанзията измежду младежите посредством спорт.

Според изследване, поръчано от уредниците на полемиката, извършено измежду младежи сред 15 и 29 години в края на юни, над 75% от младежите в столицата са били очевидци на принуждение, а повече от половината от тях са очевидци на принуждение един път на няколко дни и даже всеки ден. Това е и повода акцентът на полемиката да бъде подложен върху превъзмогването на експанзията при младите, било то вербална или физическа, споделя уредникът на беседата Борис Ангелов от съдружие „ Екопрограма “. Той дефинира обстановката като тревожна. Цитира и друго изследване, съгласно което над 50% от младежите имат душевен проблеми, а над 10% от тях имат душевен болести. Това демонстрира какъв брой огромен е казусът, разяснява Ангелов.

Спортът е потвърден способ за канализирането на отрицателната сила, която може да докара до експанзия, в положителна, а олимпийският принцип изисква на първо място победа над себе си, счита Ангелов.

Олимпизмът не е обвързван единствено с олимпиадите и спорта, а концепцията, че хората би трябвало да намират в съперничеството другарство, че успеха не е непременно. Нормално е в обществото, в което живеем, правилото на конкурентността да е главен, само че това не би трябвало да трансформира хората във врагове и да ги изпълва с отрицателна сила, а да се трансформира в тласък за развиване, разяснява експертът.

По време на полемиката бяха разисквани проблеми като експанзията в обществените мрежи и медиите, като беше подчертано върху нереалния свят и метода на живот, който постоянно се показва като блестящ, само че и какъвто в реалност не е. Това поражда усеща на злоба, която постоянно избива в експанзия, обясниха обществените служащи, а учениците споделиха образци от личния си опит.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР