Дискордиа“, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа,

...
Дискордиа“, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа,
Коментари Харесай

Дискордия отбелязва ръст от над 40% средногодишно с технологични иновации

„ Дискордиа “, една от най-бързо разрастващите се транспортно-логистични компании в Европа, към този момент разполага с 1000 лични камиона от най-ново потомство. Въпреки компликациите и трусовете в международната стопанска система в последните месеци, тя върви решително напред и към този момент е най-голямата транспортна компания в страната, оповестиха от компанията. Дейността на „ Дискордия “ е фокусирана върху интернационалния товарен превоз, в това число превозваческа, спедиторска и логистична активност. Освен в България, компанията има свои офиси в Румъния и Украйна.

Тази година е двойно специфична за „ Дискордиа “, тъй като с изключение на рекорден растеж във флотилията си, тя чества празник - 30 години на пазара. Основана през 1992 година във Варна със единствено два автомобила, компанията през днешния ден е образец за резистентен бизнес модел, водачество и визионерство в бранша с флотилия от 1000 камиона и екип от над 1700 чиновници. Тя записва средногодишен растеж от над 40% всяка година през последните пет и продължава да внедрява нововъведения, да уголемява автопарка и екипа си. 

Основен принос за тези достижения имат модернизацията и вложенията в нови технологии, както и непрекъснатата оптимизация на процесите за усъвършенстване на работата и равнището на обслужване. Компанията влага в най-нови системи за тежкотоварни коли за понижаване на въглеродните излъчвания и обезпечаване на комфорт и сигурност на водачите. Превозните средства във флотилията са от най-ново потомство, а сътрудници на компанията са три от най-големите производители на камиони в света.

„ Само преди няколко месеца отбелязахме два триумфа: закупуването на камион 900 и назначението на чиновник 1500, а през днешния ден към този момент честваме флотилия от 1000 камиона с екип от над 1700 души. Изключително задоволени сме от темповете, с които компанията се разраства, както и от интереса на млади и амбициозни хора, които демонстрират предпочитание да работят при нас. Растежът се дължи точно на нашия стимулиран екип и желая откровено да благодаря на всички за професионализма и отдадеността. Сигурен съм, че тази година, в която честваме и 30-годишен празник, ще имаме още доста триумфи дружно “, означи Христо Христов, изпълнителен шеф на " Дискордиа ".
Плановете за развиване на компанията за идващите години са още по-амбицизни, като главен фокус ще продължи да бъде разширението на наличието ѝ на европейските пазари, както и устойчиви вложения в нови технологии и в най-ценното за " Дискордиа " - екипа.

Според Димитър Секулов, шеф направление „ Собствен превоз “ в компанията, " Дискордиа " се развива самоуверено, нетрадиционно и надалеч оттатък границите на общоприетите рамки. " С нововъведения, блян и общи старания през тази година, когато честваме нашия 30-и празник, ще приветстваме и чиновник 2000, с което за следващ път ще утвърдим компанията ни като добър и желан шеф на българския пазар “, разяснява Димитър Секулов.

От 24 февруари компанията минава през друго предизвикателство. Войната в Украйна директно засегна освен бизнеса, само че и хората. Голяма част от сътрудниците в киевския офис съумяха да изоставен страната, а компанията им спомага да се релокират и приспособяват в България. Украинските чиновници тук получават цялостно подпомагане: настаняване, помощ с административни процедури, консолидиране в българските офиси, поддръжка от българските си сътрудници.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР