Дискомфорт, срамежливост, съпричастност или потиснат гняв са само някои от

...
Дискомфорт, срамежливост, съпричастност или потиснат гняв са само някои от
Коментари Харесай

Какво означават цветовете в детските рисунки

Дискомфорт, свенливост, съпричастност или подтиснат яд са единствено някои от възприятията, които можете да идентифицирате от детската рисунка, съгласно това кои цветове детето е избрало интуитивно да доминират.

Дълго време цветовете и страстите са предмет на проучване от разнообразни клонове на логиката на психиката. Афинитетът или отхвърлянето на избрани багри от човек има своите корени в прочувствената сфера.

Но знаете ли по какъв начин да тълкувате цветовете в детските рисунки? Ще ви дадем някои ключове, с които ще съумеете да се доближите до разбирането на държанието и това, което се крие в душата на детето. Понякога то мъчно схваща страстите си или не съумява да изясни задоволително ясно какво изживява. Така че от това пояснение има и много изгода, не е единствено за развлечение.

Когато приказваме за детски рисунки, би трябвало да знаем, че в тях значими са освен облиците, размера им, разположението върху листа и натиска на молива. Цветовете също издават мислите на децата и може би са най-яркото, което пробва да ви приказва и да каже косвено какво тъкмо се случва.

Разбира се, когато рисуват, децата нормално употребяват разнообразни цветове. Но съвсем постоянно има един доминиращ, за който би трябвало да следите. Ако всички багри са равнопоставени в рисунката, това значи, че детето се усеща умерено и щастливо. Но в случай че има един преобладаващ, добре е да обърнете внимание на сигналите, които този избор ви дава.

Синьо –  демонстрира мощен самоконтрол

Това е цвят, обвързван със успокоение, благоденствие и релаксация. Като цяло е боя, избирана най-често от по-тихи и даже срамежливи деца.

Синьото им оказва помощ да пробудят своята сензитивна страна и креативност, изключително когато са доста дребни. Смята се, че децата, които употребяват този цвят, развиват самоконтрол даже в по-ранна възраст.

Случва се обаче някои деца, които употребяват прекомерно постоянно ярко синьо в рисунките си да страдат от положение, наречено енуреза – нощно незадържане на урина, което нормално е от прочувствен генезис.

Снимка:  Shutterstock

Червено  – издава подтиснат яд

Червеното е цвят, който притегля мощно вниманието на децата, с помощта на своята активност. Използването му може да породи две тълкования.

Ако детето го използва доста постоянно, това може да значи неприязън и подтиснат яд. Но когато го употребява умерено, това е знак за жизнеспособност и сила.

Черно  – знак за положително самочувствие

Противно на първосигналните упования, това е цвят, който не е обвързван с отрицателни или депресивни настроения. Черното е знак за дете с положително самочувствие и религия в личните благоприятни условия.

Що се отнася до потреблението на този цвят, значимо е да се следи и натискът върху листа, защото това към този момент може да отговори и на други въпроси. Ако натискът е прекомерно мощен, това демонстрира доста витално дете, само че и подтиснат яд.

Кафяво  – загатва за подтиснатост в всекидневието

Това е цвят, обвързван с отговорността. Ако децата го изберат като водещ в рисунките си, те показват просветеност и нерешителност.

Прекомерната му приложимост, въпреки това, нормално демонстрира, че те се усещат потиснати от ежедневните действия.

Жълто  – алармира за проблеми с по-възрастните

Жълтото е синоним на сила, динамика, жизненост и словоохотливост. Това е цвят, който приказва за щастливо и положително дете, което има прелестно детство.

Неговият извънреден избор обаче по време на рисуването алармира за съществуване на проблеми с властнически фигури.

Снимка:  Shutterstock

Зелено  – демонстрира свенливост, само че и вяра

Преувеличеното потребление на този цвят в рисунките може да значи, че детето е мързеливо и има известна степен на свенливост и угнетяване.

От друга страна, този човек носи в себе си и различен заряд – на вяра, успокоение и възприятие за естетика.

Виолетово  – издава безпокойство

Използването на този цвят демонстрира, че детето може да се усеща меланхолично, недоволно и неспокойно заради някакви съответни условия.

 Прекомернато му приложимост, тъкмо както в тази ситуация с жълтото, демонстрира, че дребното се усеща потиснато от някой и изправено пред сериозен напън.

По материали от Siamo mamme / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР